ONVOLPREZEN


In mijn hoofd nog bezig met de vele gesprekken die ik die dag gevoerd heb sluit ik de auto af. Als ik de garagedeur open doe komt de geur van schoonmaakmiddelen mij al tegemoet. O ja, dat is ook zo, vanmorgen had ik niet veel tijd, maar ik heb, voor ik vertrok, nog snel even  met haar, onze onvolprezen hulp, een kopje koffie gedronken. Eén keer in de veertien dagen is het wel een heel fijn thuiskomen. Alles heeft dan weer even een beurtje gehad, het aanrecht, de vloer of de ramen, het maakt niet uit. Als ik het huis binnenstap merk ik het gewoon aan, tja, waaraan? Bij ons is het nooit echt rommelig is, daar heb ik een hekel aan, maar toch merk ik dat zij is geweest. Het is dan net iets opgeruimder en het hele huis ademt gewoon even een andere sfeer. Ik voel ook iets van zorg en aandacht en dat is iets wat mij, nu ik er over nadenk, wel heel erg aanspreekt. Het heeft iets van de oer-moederlijke aandacht die ik als kind zijnde ervaren heb.  

Ik heb al heel lang hulp. Ik ben weer gaan werken toen de kinderen nog betrekkelijk jong waren en op een gegeven moment, na een uitbreiding van een aantal uren, heb ik mijzelf de luxe veroorloofd om voor één keer in de veertien dagen een hulp in te schakelen. Sindsdien zijn er niet veel wisselingen geweest, ik heb het altijd heel erg getroffen. Onze H. van nu komt nu al weer vele jaren en ik ben erg op haar gesteld geraakt. Meestal plan ik het zo, dat ik 's morgens iets meer tijd heb dan de afgelopen keer. Onder het genot van een kopje koffie vertellen we elkaar dan onze wederwaardigheden. Dan is er even veel meer sprake van een vriendschap dan van een zakelijke relatie.

Terwijl ik vanmorgen nog even aan van alles en nog wat lag te denken, vond ik, dat het tijd werd dat zij ook eens een plekje op mijn website zou krijgen. Zij neemt immers een heel bijzondere plaats in in mijn leven. De hoogste tijd om even bij haar stil te staan.


hanscke Donderdag 31 Maart 2011 - 11:10 am | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Kijk, zo iemand zijn we ook naar op zoek…

Sjoerd, (URL) - 31-03-’11 12:16
Hanny

Groot gelijk dat je haar in het zonnetje zet. Deze mensen zijn goud waard (als je tenminste het geluk hebt dat je een goede hebt gevonden). Vandaag was onze hulp bij ons. Ik zou haar niet graag missen. Persoonlijk niet, maar ook niet professioneel.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 31-03-’11 13:22
Thérèse

Nou Hanscke, je hebt het inderdaad getroffen en zij mag dan ook best in het zonnetje gezet worden.

Thérèse, (URL) - 31-03-’11 17:28
Marjolijn

Ja, heerlijk is dat hé, thuiskomen in een schoon huis, kan ik ook zo van genieten.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 31-03-’11 19:57
Bertie

Fijn voor jou èn leuk dat je dit schrijft. Jarenlang was ik alfahulp bij ouderen, zeg maar werkster.
Een prettig en dankbaar baantje maar een goede verstandhouding was het aller-, allerbeste, belangrijker dan het salaris.

Bertie, (URL) - 31-03-’11 22:08
Renesmurf

ja, en daar neem je nu even de gelegenheid voor, en je vult het heel mooi in, precies zoals het is! Zo komt het over.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 01-04-’11 00:28
Wil

Ik heb een tijd een werkster gehad die een soort donderwolk in huis achterliet. Zij kampte met nogal wat levensproblemen en dat merk je gewoon, het hing in huis. Zeer onprettig thuiskomen was dat. Nu heb ik ook zo’n parel als jij, wat een verschil! Wat boffen we hè….

Wil, (E-mail ) - 01-04-’11 20:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.