VANDALISME


Al jaren maakt de famliie Meelkoos gebruik van het door ons aangeboden appartement achter in in onze tuin. Dit jaar zie ik geen enkele belangstelling om van ons aanbod gebruik te maken. Vermoedelijke oorzaak is, dat het vandalisme ook tot onze tuin is opgerukt. Het buitenverblijf is vernield. En door wie? Wij kunnen slechts raden. Het zou mijnheer (of mevrouw, vlak haar ook niet uit) Specht kunnen zijn. Of misschien heeft één van de echtparen Ekster dit op hun geweten. Ik zie een uil dit nog niet zo gauw doen, net zo min als het nog steeds verliefde stelletje Duif. Ook geloof ik niet dat een Vlaamse Gaai dit op zijn geweten kan hebben. Oom of tante Sperwer wil hier ook nog wel eens de buurt komen als er gedacht wordt dat wij er niet zijn, maar zij zijn groot, log en onhandig, hen kan ik ook wel buiten beschouwing laten. De grootfamilie Merel zie ik hier ook niet voor aan en de fazant die hier steeds loopt te kukelen kan niet zo lang in de lucht zweven. Met redeneren, combineren en deduceren moet ik dus bijna wel concluderen dat één van de kleine bonte spechten hier verantwoordelijk voor is. De familie Meelkoos schijnt de schrik goed in de pootjes te hebben. Zij laten dit mooie onderkomen volkomen links liggen. Misschien moet deze unieke paalwoning maar vervangen gaan worden. We willen uiteindelijk toch wel graag getuige zijn van de jaarlijkse uitbreiding van de familie Meelkoos.

(de foto kan geklikt worden.)

hanscke Vrijdag 01 April 2011 - 11:08 pm | | Standaard

acht reacties

Hanny

Wat voor taakstraf zou je kunnen uitdelen voor dit vandalisme?
Zielig voor de familie Meelkoos om een nieuwe woning te moeten zoeken. Ik wens ze alle succes toe!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 02-04-’11 00:09
Marjolijn

Ik hoop voor de familie dat ze een ander bewoonbaar optrekje hebben kunnen vinden, dan komt het wel weer goed met ze.
Fijne dag vandaag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 02-04-’11 06:07
Di Mario

Ja.. ik weet niet hoe dat ik vogelland ligt op dit moment.. maar ik hoop wel dat ze een hypotheek kunnen krijgen op dit moment. Je weet hoe die banken zijn vandaag de dag.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 02-04-’11 07:41
Renesmurf

Een mens is toch de enige die zo denkt.

Dieren zijn vast veel simpeler en doen maar, en soms gaat het goed en soms niet.

Hier willen nooit vogeltjes.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 02-04-’11 15:45
Annemarie

Ai dat ziet er niet heel erg goed uit!
Ik hoop dat ze alsnog terug komen en dat de vandaal weg blijft!!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 02-04-’11 20:00
Sjoerd

Hier is net een familie Purpel Mees in getrokken. Man, vrouw, en nog geen kinderen.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 02-04-’11 20:28
Vrouwke

Zo zie je maar, zeg nooit “dit zal ons niet overkomen”.

Onze mussenflat wordt tot op heden ook geen blik waardig gekeurd. En dat terwijl hij toch beslist spic en span is.

Vrouwke, (URL) - 02-04-’11 23:46
Wil

Ik denk eigenlijk dat het de mezen zelf zijn die dat doen. Het is een bekend verschijnsel dat ze rond de invliegopening zitten te hakken. Dat is ook de reden dat er soms metalenplaatjes met een uitsparing van de invliegopening op getimmerd worden.
Wij mensen hangen een naambordje op onze voordeur om te laten zien wie er woont. Vogels hakken aan de invliegopening om aan soortgenoten te laten zien, dat deze kast bewoond is en dat ze maar ergens anders naar nestgelegenheid op zoek moeten gaan. Misschien nog even geduld oefenen?

Wil, (E-mail ) - 03-04-’11 09:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.