APRILGRAP


Zo af en toe voel ik wel eens de behoefte om wat meer de diepte in te gaan. Dan wil ik net iets meer te weten komen over de achtergronden van gebeurtenissen van deze hedendaagse tijd dan het nieuws dat ik oppik tijdens de berichten van de radiojournaals. Ik neem dan wel eens een aanbiedingsabonnement. Dit keer is het Vrij Nederland geworden. Ik tref het, het eerste nummer dat ik krijg is de filosofiespecial.

Gistermiddag heb ik, genietend van de zon, verschillende artikelen gelezen. In één van de artikelen werd uitgelegd waarom cultuur, religie en nog vele andere zaken belangrijk zijn voor de mens. Met cultuur wil ik de overstap naar iets luchtigers maken, de 1 april grappen. Dit dreigt bijna uit onze cultuur te verdwijnen, maar dit jaar is er bij ons op de werkplek wel aandacht aan besteed en ook nog op een hele leuke originele manier.

Na het opstarten van de computer kreeg ik de melding dat onze onderwijsorganisatie een samenwerking met een energiebedrijf was aangegaan met het streven om het gebruik van de energie die een computer nu eenmaal vraagt, met 10% te beperken. Dit zou bespaard kunnen worden door wat efficiënter met de muis om te gaan door deze iets minder gehaast heen en weer te bewegen. Mogelijk bijeffect zou kunnen zijn dat het geheel iets trager zou worden, maar dit was dan in het belang van het milieu.

Een beetje geërgerd klik ik door om te zien of er ook nieuwe mails zijn en ja hoor, om de haverklap verschijnt er een flitspaal met de woorden Te Snel! Na een aantal keren deze flitspaal in mijn beeld gehad te hebben verschijnt er een boodschap dat ik totaal ongeschikt ben om aan dit programma mee te doen en dat het daarom gestopt wordt. Vervolgens krijg ik ongevraagd een klein venster waarin ik een boodschap kan achterlaten, maar als ik dit wil weg klikken verschijnt er 1 APRIL in het venstertje.

De doorgewinterde computeraar zal misschien zeggen: hoe blond kun je zijn, maar ik had het in mijn haast, nog ff de mail checken voor ik les moest gaan geven, echt even niet door. En met mij vele collega's niet. Wij konden met zijn allen de grap wel waarderen. Voor mij hoeft dit gebruik niet te verdwijnen. Ik houd wel van dit soort tradities en ik vond deze grap leuk genoeg om het hier te plaatsen. Ik zie het als een bijdrage tot het in stand houden van ons cullturele erfgoed.

hanscke Zondag 03 April 2011 - 12:18 pm | | Standaard

elf reacties

Bertie

Dit was een goeie!
Verder ben ik weinig leuks tegengekomen.

Bertie, (URL) - 03-04-’11 12:52
Renesmurf

ja, dat is grappig! En onschuldig!

Het is beter dan dat mensen loeigroot op weblog en twitter zetten dat ze op moeten passen, dat is mensen allert maken en dat is niet leuk.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 03-04-’11 14:15
Sjoerd

Een goede grap is een grap waarom gelachen wordt. Ik vind deze overigens wel goed.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 03-04-’11 15:12
st@@rt

WHAHAHA Ik vind em geweldig

st@@rt, (E-mail ) (URL) - 03-04-’11 15:46
Wil

Inderdaad heel leuk! Ik vond die van het Jeugdjournaal met de tatoeages ook heel goed gevonden. Er zijn vast heel veel mensen ingetrapt… Prachtige folklore toch?

Wil, (E-mail ) - 03-04-’11 17:17
Marjolijn

Geweldig, dit is echt een leuke..!!

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 03-04-’11 17:23
Hanny

Heel origineel! De 1-aprilgrappen mogen niet verdwijnen. Veel te leuk om elkaar eens op de hak te nemen. Maar ik moet zeggen dat ik dit jaar eigenlijk niets gemerkt heb van deze speciale dag.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 03-04-’11 17:47
Di Mario

Hahahaha, mooie grap. Daar is echt moeite voor gedaan.

Love as Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 03-04-’11 21:41
Vrouwke

Dit is een grap die geen kwaad kan en nog tot nadenken oproept ook. Mooi dat er mensen zijn die hier nog de moeite voor nemen.

Zelf heb ik niets gemerkt van 1 april.

Maar.. toen verloor Alva toch zijn bril?… of zoiets?

Vrouwke, (URL) - 03-04-’11 23:40
Xiwel

Ik ben dus eigenlijk geen echte 1 aprilmoppen tegen gekomen dit jaar.

Daarbij zijn de leukste die 1 op 1 langs de weg zijn. Die je ter plekke te binnenschiet en uitvoert. En waarbij de mensen meteen weten dat ze voor het lapjes zijn gehouden.

Ik had die kans bij de lege flessenautomaat. Er was een vrouw voor me van een jaar of 65. Ze drukte te snel op de bon-knop, waardoor de laatste lege fles steeds naar buiten kwam. Ik had toen kunnen zeggen dat dat ronde gat tegenwoordig alleen nog voor bierflesjes is en de grote flessen onderin gezet moesten worden. Maar ik hield me netjes in en legde uit dat ze even moest wachten met bondrukken tot alle flessen binnen waren.

Xiwel, (URL) - 04-04-’11 00:14
Annemarie

Zolang het van deze onschuldige grappen zijn is het heerlijk tohc?

Ik heb er dit jaar helaas geen een mee gekregen.. Nouja behalve dan de jeugd grappen bij een vriendin thuis!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 04-04-’11 23:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.