DIEPZINNIG

 


Ik was bijna vergeten hoe het ook kan zijn, een leven zonder te moeten rennen, vliegen en draven. De laatste tijd sta ik iedere morgen op met een gevoel dat ik ook vandaag weer gewoon tijd heb om te leven. Gewoon de dagelijkse dingen doen, naar school rijden, daar de taken doen waarvoor ik ben aangesteld, weer thuiskomen om daarna even lekker bezig te kunnen zijn met van alles en nog wat. Het dagelijkse rondje met Sjors, de planten in de tuin verzorgen, lezen; soms wat borduren of zomaar met het inkleuren van een mandala.

Ik weet bijna niet wat mij overkomt. Ik hoef even niet zoveel van mijzelf. Zelfs het schrijven van blogjes handelend over een actualiteit of een ander item uit de samenleving wat mij raakt heeft even niet een hele hoge prioriteit. Nee, ik wil mij gewoon overgeven aan het ritme van het komen en gaan van de dagen. Daarbij ben ik mij wel sterk bewust van het feit dat ik bezig ben mijn leven te leven. Het heeft niets te maken met het inschakelen van een automatische piloot. Het is alsof ik de tijd wil omarmen. Alsof ik zowel voortga met mijn bestaan maar tegelijkertijd ook even stil wil staan; een pas op de plaats will maken.

Soms dwaal ik in mijn gedachten zo maar even naar de vloedlijn van de zee. Ik zie mijzelf daar staan, kijkend naar het aanrollen van de golven. Stukje bij beetje begin ik te begrijpen waarom het kijken naar het komen en gaan van eb en vloed mij altijd weer boeit. Het is een gegeven. Er valt niets aan te veranderen, net zo min als aan de dag die altijd weer overgaat in de nacht. Deze rust in mij, ik geniet er van. Van mij mag deze manier van zijn nog wel even voortbestaan.

hanscke Woensdag 20 April 2011 - 9:46 pm | | Standaard

acht reacties

Hanny

Je bent alvast aan het proefdraaien voor als je stopt met werken. Dan zul je zeker merken dat niets moet en alles mag.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 21-04-’11 00:24
Marjolijn

Geniet maar van deze rust, het leven er omheen is al hectisch genoeg.
Fijne dag vandaag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 21-04-’11 07:24
Sjoerd

heerlijk toch als je dat kunt…

Sjoerd, (URL) - 21-04-’11 12:07
Thérèse

Ik wilde net schrijven: een diepzinnig stukje, Hanscke. Zie ik diezelfde titel staan. Maar het blijkt dus echt een diepzinnig stukje. Goed van je, hoor!

Thérèse, (URL) - 21-04-’11 19:40
Neneh

De tijd vliegt al snel genoeg, als je dan niet de ‘Tijd’ neemt dan neemt de tijd jou…..

Fijne Paasdagen Hanscke

Neneh, (E-mail ) (URL) - 21-04-’11 20:55
Di Mario

Als je een keer echt haast hebt, dan moet je maar eens een middagje met mijn kleine prinses door de binnenstad lopen. Dan kom je er vanzelf achter hoeveel tijd je hebt… Sneller gaat ze toch namelijk niet.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 21-04-’11 23:00
Renesmurf

Zo is het leven, soms is er nieuws dat je meer pakt dan een ander moment. En dat heeft net zo met je eigen leven te maken als met dat nieuws.

En het is heerlijk loom weer. Om kalm aan te doen.

Renesmurf, (URL) - 22-04-’11 17:16
Terrebel

Knap van je! Inderdaad blijken de meeste zajen even te kunnen wachten. En als je lang genoeg wacht hoeven ze helemaal niet meer! Fijn en rustig weekend toegewenst.

Terrebel, (URL) - 22-04-’11 22:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.