ARIA


Het lijken wel bloedstollende aria's, die vol overgave gebracht worden. Elke middag zo rond een uur of vier strijkt deze vogel neer op de kruin van deze treurberk om vervolgens met zijn urendurende voorstelling te beginnen. Het is zo vermakelijk om dit zo van dichtbij te kunnen meemaken. Een eindje verderop, vooraan in het bosje wat aan onze tuin grenst, zit de wederhelft van dit stel en neemt het concert in ontvangst.

Vanmorgen tijdens mijn koffieuurtje op het terras zag ik, hoe hij haar het hof probeerde te maken. Dat ging er niet bepaald zachtzinnig aan toe.

De treurberk schijnt een geliefde plek in onze tuin te zijn. Al twee jaar achter elkaar hebben duiven geprobeed om daar te nestelen, echter steeds zonder het beoogde resultaat. Het stel komt nu ook regelmatig langs, maar ik denk dat eerst die praatjesmaker moet gaan verdwijnen voor zij weer aan de slag kunnen gaan. Maar goed, er is nog tijd, het voorjaar is nog maar net begonnen.

Ook wil ik nog even melding maken van het feit dat de familie Meelkoos toch weer gebruik is gaan maken van de door ons aangeboden woning. Het huisje wordt weer bewoond. Het is dus druk in de tuin. Er gebeurt van alles.

Door het mooie weer ben ik heel veel buiten en maak ik het van heel dicht bij mee. Ik geniet er van om dit alles gade te slaan, maar dit moet wel op een gepaste afstand. Dat wordt door deze bevolking geëist. Ook mogen er geen foto's meer gemaakt worden, want dan keert men ogenblikkelijk de tuin de rug toe. Deze foto is toch maar mooi gelukt

hanscke Vrijdag 22 April 2011 - 10:45 pm | | Standaard

negen reacties

Hanny

Er kan bijna niet mooier gezongen worden. Dat je dit concert zo maar iedere dag kunt beleven, is fantastisch. Geniet ervan! Ik wens je heel goed, zonnige en vrolijke paasdagen!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 23-04-’11 00:15
fialas

prachtig getroffen, met zijn snavel in de zangstand…knap hoor!
Zitten er nog meer in de buurt? Meestal hoor je in de verte de concurrentie, en dan wordt het wie het beste kan bluffen.

fialas, (E-mail ) (URL) - 23-04-’11 00:27
Renesmurf

Een lente zonder regen is het mooiste dat er is, dan kan je alles makkelijker meebeleven.

Wel mooi, dat je er zo kijk op hebt.

Renesmurf, (URL) - 23-04-’11 01:00
Marjolijn

Heerlijk hé, als de vogels zo fluiten.
s’Morgens vroeg kun je aan het geluid al horen wat voor een dag het gaat worden.
Ik mag het wel die vogelconcerten.
Fijne paasdagen.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 23-04-’11 07:42
Elmar

Mooi he die gratis concerten die we nu dagelijks gratis en voor niets krijgen aangeboden.
Bijzonder ook dat we in april al heerlijk buiten kunnen leven!
groetjes en nog een fijn paasweekend!
Elmar

Elmar, (URL) - 23-04-’11 11:30
Xiwel

Neem aan dat het een merel is. Die beesten hebben enorm repertoire. Bij mij zit er ook een in de boom. Fluit zeker 10 uur per etmaal. Een paar jaar terug had ik er een met totaal andere zangtijden zoals tussen 3 en 4 uur ‘s nachts. Kan me niet voorstellen dat merelvrouwtjes daar op gesteld zijn.

Xiwel, (URL) - 23-04-’11 14:32
nans

Nieuwsgierig wat voor vogel het is… Is het inderdaad een merel? Hier kijken we in de kruin van een grote boom (dat heb je in een flat) Daar hopt ook het een en ander heen en weer. Geen nest op ooghoogte maar wel elk jaar een nest pimpelmezen in het kastje op ons balkon. Benieuwd of ze er dit jaar weer zullen zijn…
Geniet van zon en al het moois!
grtz

nans, (URL) - 23-04-’11 17:08
Sjoerd

Het valt me ook op dat de vogels momenteel wel erg actief zijn. Er zit wat in de lucht volgens mij…

Sjoerd, (URL) - 23-04-’11 17:33
Rob Alberts

Vroeg, heel vroeg bijna voor het licht worden beginnen de vogels al weer te leven.
Nee, het is niet altijd even mooi, maar wel levendig!
Fijn weekend
en
vriendelijke groet

Rob Alberts, (URL) - 23-04-’11 18:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.