BUITELEN


Gebeurtenissen buitelen over elkaar heen. De trouwerij van Kate en William, de bruidsjurk en de kus, koninginnedag: mijn persoonlijke invulling van die dag en de koninklijke bijdrage aan de dag, over alles heb ik wel een mening, maar het gaat allemaal zo snel. En net als je opstaat en denkt, ha, ik heb vakantie, even tijd om adem te halen, hoor je via de radionieuwsdienst, dat de meest gezochte terrorist? is dood geschoten.

Stil zit ik mijn ontbijtje te kauwen. Ik weet niet of ik er wel zo blij mee ben. Het boezemt mij wat angst in voor de toekomst. Ik vraag mij af of ik de enige ben, alhoewel ik  in de woorden van Hans Hillen toch ook enige bezorgdheid meen te ontdekken. Terrorisme kent vele gezichten en het is niet te voorspellen wat hierop gaat volgen.

Ik had mij in mijn gedachten even willen settelen in dit vredige tuinhuisje. Even tot rust komen van alle gebeurtenissen van de afgelopen week. Beginnen bij het punt van vorige week, toen ik in dat prachtige park liep en het voor mijn doen al een heel tijdje rustig was.  Ik voelde mij weer in evenwicht komen en ik mocht zo heel af en toe wat wegdromen......

Ik neem mij voor om, ondanks Obama, Osama of mijn vader, of enig andere gebeurtenis, toch zo af en toe in gedachten in dit vredige huisje te vertoeven en vooral oog te blijven houden voor al het mooie wat er is.

hanscke Maandag 02 Mei 2011 - 08:37 am | | Standaard

tien reacties

Wil

Dat mensen uitzinnig van vreugde op straat gaan staan dansen stuit mij tegen de borst. Er is wel iemand vermoord…. Het was natuurlijk geen fraai heerschap en hij had heel wat op zijn geweten maar feestvieren…?
Daar had ik toen bij Saddam Hoessein ook al moeite mee.

Wil, (E-mail ) - 02-05-’11 11:27
Renesmurf

En toch, wat er ook allemaal voor wereldnieuws is, je eigen vader, het persoonlijke, is het allerbelangrijkte voor jou.

Lijkt mij.

Zo is het leven, in het groot en in het klein, en de kleine dingen zijn het grootst.

Renesmurf, (URL) - 02-05-’11 22:17
Neneh

Vooral veel afstand nemen en genieten van het prachtige weer. Alle nieuws gaat er wel om door en het wordt er ook niet anders van.

Adem in, adem uit……….

Neneh, (E-mail ) (URL) - 02-05-’11 22:40
Rob Alberts

Het zicht op dit theehuisje of het uitzicht vanaf dit theehuisje beide geven ze rust.
Morgen geeft het wereldnieuws ook weer kommer en kwel.
Sterkte met je vader.
Bemoedigende groet

Rob Alberts, (URL) - 02-05-’11 23:28
Marjolijn

Fijne vakantie, lekker genieten van de zon en de rust.
Meer hoeft niet.
Sterkte met je vader.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 03-05-’11 04:58
staart

Goedemorgen Hanscke, ik ben het helemaal met je eens. Ik begrijp niet dat Obama gefeliciteerd wordt omdat er iemand vermoord is. Natuurlijk zijn er in de naam van Osama vreselijke dingen gebeurd, maar het werkelijke probleem is hier niet mee opgelost. Dat theehuisje…Groningen? Voeten op de grond en meideinen met het leven…. Sterkte

staart, (URL) - 03-05-’11 07:50
hanscke

@staart: Het is bij slot Zeist.

hanscke, (E-mail ) (URL) - 03-05-’11 08:52
Sjoerd

Je kunt je wel druk maken voordat er wat gebeurt, maar het lost niets op.

Sjoerd, (URL) - 03-05-’11 12:25
Vrouwke

Soms moet je heel goed aan jezelf blijven denken. Zeker als de omstandigheden erom vragen veel van jezelf prijs te geven ten voordele van een ander en ten koste van jezelf.

Dat pasje op de plaats, al is het maar in gedachten, maakt juist dat je het overzicht behoudt en dus veel meer van dienst kunt zijn op de plekken waar dat nodig is.

Ik wens je veel sterkte.

Vrouwke, (URL) - 04-05-’11 21:05
Thérèse

In deze hectische wereld moet je wel even tot rust komen soms; anders hou je het allemaal niet vol. Ga jij daar maar lekker even zitten, hoor Hanscke. Precies in het midden van die gordijntjes. Heel rustgevend.

Thérèse, (URL) - 07-05-’11 22:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.