TRAINING

Wijk bij Duurstede was de plaats waarop ik mijn oog had laten vallen om daar een kleine week met vakantie te zijn. Waarom dat stadje? ik weet het niet. Het leek me een goede plek om van daaruit mooie fietstochtjes te maken.

Zowel het rivierenlandschap als de Utrechtse Heuvelrug konden worden aangedaan. We hebben in beide streken rond gefietst. De landschappen verschillen nogal van elkaar, maar ik kan geen keuze maken. Ik kan echt niet zeggen wat mij nu het meest aanspreekt.

Misschien is het juist wel de combinatie van mogelijkheden. Het is in ieder geval een deel van het land wat ik niet of amper ken. En dat past wel bij mijn gemoedstoestand van de laatste tijd. Ik ben miij zelf heel erg aan het trainen om vooral in het hier en nu te zijn. Vandaag, nu, dit moment; dit is het. Niet telkens maar omkijken naar wat geweest is. Dat is voorbij, dat is klaar. Leven in het nu.

Ik kom er steeds meer achter dat ik te vaak en te veel tijd spendeer om het verleden even opnieuw te beleven. Even weer het kind te zijn, of de jonge moeder met de twee kleine kinderen, of.... er is zoveel moois om aan te denken, maar het blijft het verleden. Ik word mij er steeds meer van bewust dat ik het verleden voorbij is en dat ik het moet hebben van het nu.

Fietsen op een door zon overgoten dijk, een strak blauwe lucht, een verkoelend briesje, en ondertussen genieten van hetgeen ik zie, mooier kan het leven niet zijn.

klik onderstaande foto

hanscke Maandag 09 Mei 2011 - 8:45 pm | | Standaard

zeven reacties

Di Mario

Af en toe even de frisse wind door je hoofd heen. Heerlijk.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 09-05-’11 21:53
Hanny

Het leven in het nu heb ik een tijdje geleden al geleerd. En zeker de ervaringen van de afgelopen 2 zomers heeft dat versterkt. Ik geniet ‘gewoon’ nu van alles wat op mijn pad komt, terwijl ik af en toe denk aan alle mooie dingen van vroeger.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 09-05-’11 22:00
Sjoerd

Ik kijk alleen maar vooruit, zelden achterom. Wat geweest is kan ik toch niet wijzigen.

Sjoerd, (URL) - 09-05-’11 22:24
Marjolijn

Carpe Diem….!
Heerlijk zo’n weekje vakantie.
Succes weer.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 10-05-’11 06:05
Renesmurf

Heden, verleden en toekomst.

Ik leef ook NU, maar heb wel een verleden waar ik graag op terugkijk, ik kijk ook wel naar de toekomst, maar niet ver.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 10-05-’11 22:13
Bertie

Ik hoop dat je wat opsteekt van deze training Hanscke; pluk de dag is een cliché als een paard maar een waarheid als een koe!

Bertie, (URL) - 11-05-’11 20:02
Xiwel

De omgeving Wijk bij Duurstede is zeker mooi. Dwz bij Amerongen, Langbroek en Culemborg is het ook mooi en dat is allemaal goed van daaruit op de fiets te doen. Er is maar 1 nadeeltje en dat zijn de zware doorkruisingen van de Lek en het Amsterdam-rijnkanaal. Daar loop je snel op vast en dan is het een heel stuk eer je een brug of een veerpont tegenkomt.

Zelf hou ik meer van de heuvelrug, maar dat komt omdat het hier net zo plat en wijds is als tussen de rivieren.

Xiwel, (URL) - 12-05-’11 21:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.