ROOS VIS


Veel  bezoekers weten het wel, ik heb twee schattige kleine prinsesjes. De éne woont niet dicht bij en de andere woont nog veel verder weg. Maar als ze dan op bezoek komen dan moet ik er bijna altijd wel even over schrijven, of ik nu wil of niet. 

Dit keer gaat het over het  prinsesje uit Roemenië. Ze is weer een paar weken in het land en dan kan ze bijna niet meer wachten, ze wil het liefst zo gauw mogelijk naar ons toe, naar opa en oma. En dan gaan we verder waar we de vorige keer zijn gebleven. Het 'papegaaitje leef je nog' liedje doet het nog goed, maar ik verbaas me erover hoe groot haar passieve Nederlandse woordenschat onder de hand is. 

Ik had een nieuwe spelletje gekocht, bestaand uit een plaatje, bijvoorbeeld duif en het woord in letters. Als ik het plaatje in het Nederlands opnoem, pakt zij feilloos het kaartje. Muur roos, vis, noem het, maar zij kent het woord. Op het witte kaartje staat een klein rondje in dezelfde kleur. Zo kan het woord bij de afbeelding gezocht worden. Dat is op dit moment nog niet zo interessant voor een vijfjarige, maar het spel op zich is zeker een fijne ondersteuninmg om onze Nina steeds meer met het Nederlands vertrouwd te laten worden. Maar voor alles staat het samen plezier hebben voorop. En dat hebben prinses en ik volop gehad. Ik heb genoten.

hanscke Zaterdag 14 Mei 2011 - 8:27 pm | | Standaard

vier reacties

Hanny

Wat fijn dat een van je prinsesjes een tijdje dichtbij je is en dat je met haar (taal)spelletjes kunt spelen. Geniet er maar van!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 14-05-’11 22:21
Sjoerd

Het gaat erom dat jullie het samen goed kunnen vinden. En dat lukt best zie ik zo…

Sjoerd, (URL) - 14-05-’11 22:35
Marjolijn

Fijn meis, dat een van de twee prinsesjes, weer een poosje in de buurt is .
Geniet er maar volop van.
Fijne zondag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 15-05-’11 09:20
Wil

Ik ben nog niet zo ver, maar als ik lees hoe jij daarover schrijft denk ik: ik hoop het tegen die tijd ook zo intens te beleven als jij!

Wil, (E-mail ) - 15-05-’11 09:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.