MIJLPALEN


Soms is het beter om iets gewoon even op zijn beloop te laten. De tijd moet er als het ware rijp voor zijn. Dat is het nog niet helemaal, maar het is iets wat mij momenteel wel heel erg bezighoudt, mijlpalen in het leven. Mijlpalen zijn als het ware tichtingaanwijzers op het levenspad. Het leven zal na het bereiken van zo'n mijlpaal nooit meer hetzelfde zijn. Het is heel ingrijpend. De eerste schooldag, het halen van het diploma dat toegang geeft tot de arbeidsmarkt, trouwen of samen gaan wonen, kinderen krijgen, kortom, onomkeerbare zaken. Een laatste werkdag, of dat nu het gevolg van een VUT-regeling  een pré-pensioen of het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, zo'n laatste werkdag is zeker een mijlpaal.Vorige week heeft P. die mijlpaal bereikt. Niet helemaal een eigen keuze en daarom is er in de afgelopen maanden met gemengde gevoelens naar deze laatste dag uitgekeken. De wens, om het afscheid sober te houden, is gerespecteerd en het geld voor de gebruikelijke festiviteiten is aan een goed doel geschonken. Toch is het mijns inziens belangrijk om wel heel bewust stil te staan bij zo'n mijlpaal. Samen met P. heb ik als het ware een klein altaartje ingericht om zo gestalte te geven aan deze gebeurtenis. Met het tentoonstellen van de gekregen kaarten, geflankeerd door de flessen wijn wordt er in deze eerste weken heel direct aandacht gevraagd voor de nieuw ontstane situatie. Het zal even wennen zijn. Voor P. natuurlijk het meest, maar ook een beetje voor mij. Als ik het huis verlaat om te gaan werken, zal P. gewoon thuis zijn, niet een dag, niet een week, maar altijd. En op mijn vrije maandag zal ik niet meer alleen thuis zijn. Hoewel het de grootste verandering voor P. is, zullen we samen toch even moeten wennen aan deze nieuwe vorm van leven. Voor mij ligt het moment van de laatste werkdag nog een eindje verderop in de toekomst, maar als het zover is kan men mij zeker blij maken met zo'n prachtig boeket. Ik kijk er nu al naar uit. ( klik foto)

hanscke Vrijdag 20 Mei 2011 - 10:22 pm | | Standaard

negen reacties

Hanny

Een zeer ingrijpende mijlpaal in het leven. Voor beiden. Belangrijk is dat ieder zijn/haar eigen ding kan blijven doen. Niet alles hoeft met z’n tweeën te worden gedaan, als het werkzame leven voorbij is. Ik wens P. alle sterkte om een zinnige dagvulling te vinden, maar ook heel veel plezier in zijn verkregen ‘vrijheid’.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 21-05-’11 00:38
Marjolijn

Ja, dat is zeker weer een mijlpaal, waar je even aan moet wennen.
Maar het gaat vast goed komen.
Fijn weekend nu en geniet van die mooie bloemen.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 21-05-’11 05:15
Di Mario

Dat gooit wel even je hele leven op zijn kop. Maar… er vast wel aan te wennen.

Love as always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 21-05-’11 07:51
Wieneke

Ik wens jullie veel plezier in de nieuwe situatie. Het zal best even raar zijn, maar ach…….. over een half jaar weet je niet beter meer.

Wieneke, - 21-05-’11 10:44
Laurent

Nou, het lijkt me wel merkwaardig ja, als dat niet je eigen keuze is, zal vast even wennen zijn.

Laurent, (URL) - 21-05-’11 14:53
Renesmurf

Het leven is een opsomming van mijlpalen, en de tijd zal dan nodig zijn om de veranderingen echt te voelen.

alles heeft zijn tijd nodig.

en veel dingen wennen.

Renesmurf, (URL) - 21-05-’11 16:28
Sjoerd

Een mijlpaal is dat zeker, Ik denk dat als mijn baas nu zou zeggen blijf maar thuis, ik dat niet eens zo heel erg zou vinden.

Sjoerd, (URL) - 21-05-’11 20:24
Annemarie

Dat is zeker raar!
Zo was het hier de afgelopen tijd ook. Andi thuis ivm vakantie.. Heel apart.
Maar nu werkt hij weer is het weer normaal.
maraja normaal moet bij jullie weer worden geleerd.
Succes allebei!
Maar P. Geniet van je vrije tijd!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 21-05-’11 21:38
Wil

Het lijkt mij verstandig om samen af te spreken dat de zaken die dwars zitten naar elkaar uitgesproken worden. In mijn omgeving is er een huwelijk (tussen twee sterke persoonlijkheden, net als jullie) bijna aan ten onder gegaan, de ergernissen werden te groot, maar niet benoemd. Gelukkig is het weer goed gekomen maar ik zie het wel een waarschuwing die ik zeker voor mezelf zal onthouden.
Ik wens jou en P een heel mooie tijd toe. Het wordt nog steeds mooier, let maar op!

Wil, (E-mail ) - 21-05-’11 22:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.