DE WEG


Ineens had het ziekenhuis nog maar één doel, vader zo snel mogelijk in een verpleeghuis geplaatst te zien krijgen. Dat is gelukt. Op het indicatieformulier van het CIZ staat, dat de aanvraag via een korte en snelle procedure is afgehandeld en dat er daarom niet uitgelegd wordt waarom deze beslissing is genomen. Punt.

Ik ben vooral voor mijn vader erg blij dat hij in het verpleeghuis een éénpersoonskamer toegewezen heeft gekregen, alhoewel dit niet betekent dat hij er recht op heeft. Er kunnen zich omstandigheden voordoen, dat er alsnog verhuisd moet worden naar een twee persoonskamer, maar in de praktijk komt dit weinig voor, zo is ons uitgelegd.

Vader heeft de taak om voorlopig daar de draad van het leven weer op te pakken. Hij zal ook zelf moeten proberen om iets van zijn verdere leven te maken. Het is niet geheel onmogelijk dat hij op den duur als rolstoelbewoner, toch weer terug kan naar zijn eigen appartement. Wat mijzelf aangaat hoop ik ook weer terug te kunnen keren naar mijn dagelijkse handel en wandel.

Dit is al weer een week, waarin ik mijn arbeidsverplichtingen niet volledig heb kunnen nakomen. School, en met name mijn leerlingen hebben nogal te lijden onder mijn vele afwezigheid. Aan mijn volwassen groep kan ik niet de kwaliteit bieden die ik graag wil geven. Daar ben ik mij terdege van bewust.

En juist op zo'n dag opent de krant met de kop: Sneller ontslag slechte leraar met als ondertitel: Onderwijspsycholoog wil meer kwaliteit, minder werkdruk. Ik laat dit artikel maar even langs mij heen glijden met de gedachte: dit is op de basisschoolsituatie geschreven. Natuurlijk weet ik ook wel dat dit ook voor het middelbaarbaar beroepsonderwijs toepasselijk is.

Voor de komende tijd zou ik in mijn leven graag een klein beetje een geplaveide weg willen hebben en even geen tegenwind. Zo'n periode zou mij zeer welkom zijn, omdat ik dan mijn werk op school en mijn taken als mantelzorger weer wat beter kan combineren. En misschien krijg ik dan ook wel weer wat tijd om hier en daar de blogjes van anderen te lezen.

hanscke Donderdag 26 Mei 2011 - 9:19 pm | | Standaard

acht reacties

Renesmurf

ja, ehm, werk is maar werk hoor.

Op dit moment is je vader het allerbelangrijkste!

(en iedereen komt er mee te zitten, helaas)

Renesmurf, (URL) - 27-05-’11 00:21
Hanny

Nog 5 weken en dan breekt de vakantietijd aan. Hou het tot die tijd vol, dan kun je in die periode hopelijk tot rust komen. Sterkte. Een heel fijn weekend gewenst.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 27-05-’11 00:24
Marjolijn

Ja, het is zeker even bikkelen.
Maar alleen het belangrijkste telt nu.
De rest komt wel weer.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 27-05-’11 05:57
Annemarie

Zo is het leven nu eenmaal niet.

maar ik ga er vanuit dat de school waar jij werkt weet wat er aan de hand is en dat ze je niet zomaar ontslaan! Ozo..

Sterkte met je vader.
Ik hoop dat nu hij in het verpleeghuis is, jij iets meer rust kan vinden.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 27-05-’11 10:47
Wil

Fijn dat je het zo goed voor elkaar gekregen hebt en dat er nu weer wat licht is.

Wil, (E-mail ) - 27-05-’11 16:13
Sjoerd

Een stukje werkdruk en persoonlijke omstandigheden zijn er straks niet meer bij. Weg jij is het dan… Dat komt vooral het onderwijs ten goede, ja hoor. Ik hoop dat je vader het een beetje kan vinden daar.

Sjoerd, (URL) - 27-05-’11 18:11
Laurent

Verdomme, zwaar allemaal. Arme vader. Nou, we denken hier aan je hoor.

Laurent, (URL) - 28-05-’11 18:56
suske

het leven gaat nu eenmaal niet steeds zoals we het zouden willen. Maar we snakken allemaal naar rust en een periode zonder tegen stroom op te moeten zwemmen.
Dit gevoel heb ik de laatste tijd ook want hier was het ook “het ene na het andere”.
Sterkte.

suske, (E-mail ) (URL) - 29-05-’11 22:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.