MEDITEREN


Mediteren, ik weet niet of het iets voor mij is. Door in de auto  het boek ETEN, BIDDEN EN BEMINNEN  afgeluisterd te hebben, denk ik, dat ik mij er wel een beetje een voorstelling van kan maken. Het schijnt vooral in het begin hard werken te zijn om het mediteren onder de knie te krijgen.

Nu las ik in de krant, dat er volgende week zaterdag in het Amsterdamse Oosterpark de Europese Change Your Mind Day, georganiseerd door de Boeddhistische Omroep Stichting zal zijn. Wie wil uitvinden of mediteren iets voor hem of haar is, zou dat daar kunnnen uitproberen, want in vier tenten kunnen bezoekers gratis meditatieles krijgen vanuit de verschillende boeddhistische tradities.

Ik zou daar best wel eens heen willen, maar momenteel ben ik gewoon te moe om enige inspanning te leveren. Voorlopig kan ik eigenlijk alleen maar consumeren. Ik kijk graag naar de foto die ik geplaatst heb. Deze heb ik afgelopen zomer aan de Bretonse westkust gemaakt. Daar zou ik graag een poosje willen zijn. Zittend op een rots, kijkend naar het water in de diepte. En dan nergens aan denken...... Het is geen mediteren, maar toch ook wel je hoofd leegmaken, zodat er ruimte komt om verder te gaan.

Als alternatief laat ik deze foto van tijd tot tijd even groot op het beeldscherm verschijnen. Ook komt hij enkele malen per dag op het fotoframe voorbij en iedere keer vind ik het weer een genot om het te zien. Als er tijd is om die foto te zien, lijkt het net of ik de rust een stapje dichterbij zie komen.

hanscke Zondag 29 Mei 2011 - 10:25 pm | | Standaard

vijf reacties

Hanny

Een ideale plek om je hoofd leeg te maken. En een ideale foto om je gedachten te verzetten en het gevoel terug te halen dat je had toen je de foto maakte. Bijna net zo goed als mediteren, lijkt me.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 30-05-’11 00:33
Marjolijn

Daar aan de kust lijkt me een heerlijke plek om je hoofd leeg te maken.
Fijne dag vandaag, geniet ook wat van de zon als je er tijd voor hebt.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 30-05-’11 13:39
Sjoerd

Het verschilt echt niet zoveel van mediteren.

Sjoerd, (URL) - 30-05-’11 16:13
Annemarie

Is dat dan ook niet gewoon mediteren???
Zelf tot rust komen?

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 30-05-’11 22:57
Renesmurf

Nou, volgende zaterdag duurt nog even, ga maar gewoon.

Je steekt er altijd wat van op.

Renesmurf, (URL) - 31-05-’11 00:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.