THRILLER


Tien weken Vrij Nederland voor 15 Euro is niet duur en zo af en toe maak ik gebruik van zo'n aanbieding. Dit keer tref ik het helemaal. Dit proefabonnement valt samen met: "de week van het spannende boek" en ik ontvang dus de 32ste Detective & Thrillergids helemaal gratis. Ik vind het heerlijk om daar wat in te grasduinen. Komende week zal de Gouden Strop weer uitgereikt gaan worden. Ik ben benieuwd wie deze keer is uitverkozen. 

Ik heb net het boek Deja Vu van Esther Verhoef gelezen. Zij is drie keer genomineerd geweest, maar zij hoeft het voor mij niet te worden. Het genoemde boek was aardig, maar niet meer dan dat. Bijzonder waren de landschapsbeschrijvingen van een nat en kil Frankrijk in het najaar. Het is een heel ander Frankrijk dan menig zomertoerist zich zal herinneren.

Het verhaal vond ik flinterdun. Uit de korte omschrijving op de achterkant, begreep ik dat het verhaal rond idealisme en bio-terrorisme zou spelen. Dit gegeven is inderdaad gebruikt, maar mondjesmaat, meer als omlijsting om het verhaal enige vorm te geven.

Ook hierbij gaat gelden: overdaad schaadt. De eerste boeken in dit genre vond ik prachtig. Marion Pauw, Simone van der Vlugt, René Appel, ik verslond het ene boek na het andere. Maar, nu ik een flink aantal van genoemde en andere schrijvers gelezen heb, merk ik dat ik op een verzadigingspunt ben aangekomen. Elk boek is anders, maar toch lijken ze ook wel weer op elkaar. Tijd om mijn blik te verruimen en dat kan, met de thrillergids van VN.

En tijd, tijd heb ik ook. Er staan een paar vrije dagen voor de deur, dus trekken we er lekker op uit. En heel misschien bezoek ik wel het atelier van de schilderes die afgebeeld schilderij heeft gemaakt. Gewoon, omdat ik daar toch aardig in de buurt ben. Aan u de eer, als u zin hebt natuurlijk, om uit te zoeken waar ik mij dan wel zo ongeveer moge bevinden.

hanscke Dinsdag 31 Mei 2011 - 10:46 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Die hint is wel heel erg vaag…

Sjoerd, (URL) - 31-05-’11 23:37
Renesmurf

Goh, dat je soms zomaar opeens genoeg van zo`n genre kan krijgen he, de hersenpan zit maar vreemd in elkaar.

Gelukkig vind jij je weg wel!

Renesmurf, (URL) - 31-05-’11 23:39
Hanny

Inmiddels is de winnaar van de Gouden Strop bekend: Gauke Andriesse.
Geen flauw idee waar ik je kan vinden. Het zal er vast mooi zijn. Heel veel plezier en zonnige dagen! Rust maar heerlijk uit.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 01-06-’11 00:16
Marjolijn

Lekker genieten van dit lange weekend.
Het beloofd ook nog een schitterend weer te worden.
Veel plezier.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 01-06-’11 09:06
Bertie

Verhoef is het dan ook niet geworden.
Of ik de andere nominaties ga lezen weet ik nog niet, ze zijn lang niet altijd mijn smaak.
Wie en waar de schilderes is, daar heb ik geen flauw idee van; ik ben een cultuurbarbaar.Helaas.

Bertie, (URL) - 01-06-’11 20:12
Annemarie

Heel veel plezier gewenst. ik hoop dat je even kunt afsluiten voor wat er allemaal gaande is..
Tsja als je veel van dezelfde soort boeken leest dan gaat het indd vervelen.. Ik hoop dat je snel weer een interessant boek vindt.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 01-06-’11 21:25
Thérèse

Hoi Hanscke, ik ben er weer. Ik lees zelden thrillers enzo. Ook heb ik dit natuurlijk allemaal gemist, de week van het spannende boek. Fijne tijd gewenst!!!

Thérèse, (URL) - 02-06-’11 20:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.