HEMELVAART


Hemelvaart is zo'n dag, waarop gezelligheid en samen iets ondernemen centraal  staat. Dit jaar kreeg ik alles, wat ik ooit als traditie in de verschilende streken van het land waar ik gewoond heb op één dag te zien. Het dauwtrappen, met het muziekkorps mee op rondreis door het dorp èn een soort puzzeltocht fietsen. Terwijl ik rond acht uur lekker langzaam in de caravan wakker werd, hoorde ik buiten al fietsers. Niet één clubje, niet twee clubjes maar verscheidene mensen schenen onze camping al te passeren. Ook meende ik heel in de verte al een muziekkorps te horen. Wat dit laatste betreft kreeg ik rond koffietijd een herkansing. Mijn hart maakte een sprongetje. Er zijn dus nog steeds genoeg mensen te vinden die, net als mijn vader vroeger, in een muziekkorps willen spelen. Toen de koffie op was zijn wij zelf actief geworden en hebben we een fietstocht van vijftig kilometer gemaakt, met Sjors in de hondenkar. We zijn eerst naar het dichtstbijzijnde stadje gefietst. het is een wonderschoon stadje en zeker een bezoekje waard. De foto van het beeld is maar één van de vele beelden die in dit stadje geplaatst zijn. Misschien brengt het u op een idee waar wij ons ongeveer bevinden.

hanscke Vrijdag 03 Juni 2011 - 8:45 pm | | Standaard

zeven reacties

Annemarie

Ai ik heb geen idee waar jullie zijn.
Maar leuk dat er van alles voorbij kwam. :-)

Dat muziekkorps zo op de vrachtauto doet mij denken aan Fanfare..

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 03-06-’11 21:51
Hanny

Geen flauw idee waar jullie je bevonden. Maar uit je verhaal te lezen, was het er wel gezellig. Mooi zo met z’n allen op de wagen en musiceren maar. Op deze manier luilakken is leuk.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 03-06-’11 23:38
Sjoerd

Dat is de essentie van leven en genieten….

Sjoerd, (URL) - 04-06-’11 01:22
Marjolijn

Heerlijk om zo lekker te genieten.
Ga zo nog maar even door..!!

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 04-06-’11 06:03
nans

geen idee waar het is, maar is wel een grappig beeld!

Geniet lekker van je uit-je! en alle heerlijke dingen die langs komen.

grtz

nans, (URL) - 04-06-’11 09:29
Wieneke

Dat enige beeldje staat in Ootmarsum, dus ik denk dat jullie in het wonderschone Twente aan het genieten zijn. Gewoon doorgaan daarmee, hoor ;-)

Wieneke, - 04-06-’11 09:39
Thérèse

Nou, haha, ik sluit mij maar bij Wieneke aan. Fijn dat je het ‘ouderwets’ gezellig hebt en wat leuk dat Sjors meefietst a.h.w.
Groetjes!!

Thérèse, (URL) - 05-06-’11 17:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.