DECEPTIE


Anders dan de titel zou doen vermoeden, was de korte vakantie in Ootmarsum een verademing. Na alle onverwachte commotie even tijd om de zinnen te verzetten en nieuwe energie op te doen; dat is gelukt. Ik heb het gevoel wel weer vooruit te kunnen. Er is zelfs een beetje rek om een kleine tegenvaller met een brede lach te kunnen opvangen.

Zondagavond wilden we als afsluiting van die heerlijke dagen lekker uit eten. Tijdens onze wandeltocht (de laatste dag hebben we weer eens gewandeld in plaats gefietst) passeerden we tante Sien. Het zag er zo gezellig en uitnodigend uit. 's Avonds viel dan ook de de keuze op dit restaurant om daar te gaan eten.

Op onze vraag of het restaurant geopend was kwam het antwoord: Ja maar natuurlijk is het mogelijk om een hapje te komen eten. De menukaart werd gebracht, alleen werden wij er niet veel wijzer van. Na enige uitleg begrepen wij dat er drie dagmenu's waren. Wij gingen voor de parelhoen.

Groot was onze verbazing toen ons eten een kwartiertje later uitgeserveerd werd. Na een tijdje bleek namelijk, dat er niet meer dan alleen dat stukje parelhoen in een sausje werd gebracht. Een garnituur dient er apart besteld te worden, alleen was dat er niet bij verteld. Wij hebben het maar zo gelaten, want het klaar maken van het één en ander zou opnieuw een kwartier gaan duren en dat zou dan als mosterd na de maaltijd komen. Even later zag ik hoe de frietjes zeer modern en geavanceerd in een puntzakje, geplaatst in een houdertje bij één of ander gerecht op een vierkant bord met vakjes, geserveerd werd. Heel veel oog voor nieuwmodische details dus.

Op de vraag of alles naar wens was geweest, toen wij wilden afrekenen, hebben we duidelijk gemaakt dat we het één en ander op zijjn minst merkwaardig vonden. Dit werd beaamd en ons werd als goedmaker een kop koffie van het huis aangeboden.  Lekker, maar het gemis van even lekker uit eten te zijn geweest blijft.

Het restaurant maakt na moeilijke tijden een doorstart met nieuwe eigenaars die heel vernieuwend en verfrissend willen zijn. Toch zullen ze even goed moeten nadenken en misschien wel moeten besluiten de menukaart toch wat aan te moeten passen, want in deze vorm zal dit geen groot succes gaan worden.

Maar zoals ik al schreef, ik kan er gelukkig de humor wel van inzien. Het geeft in ieder geval weer een leuk verhaal.

 

hanscke Maandag 06 Juni 2011 - 10:59 pm | | Standaard

zes reacties

Hanny

Het lijkt Oostenrijk wel, waar je ook vaak vlees zonder groenten krijgt. Als je er niet op verdacht bent, is dat best een tegenvaller. Foutje van de zaak. Hadden ze jullie toch op moeten wijzen. Hopelijk smaakte de parelhoen wel goed.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 07-06-’11 00:31
Marjolijn

Alle begin is moeilijk hé.
Maar de eigenaren hebben er wel weer van geleerd.
Dat zullen ze nu wel aanpassen.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 07-06-’11 05:55
Xiwel

Je kan toch moeilijk wat plakjes komkommer en een handje taugé er naast leggen. :-)

Ik ken het systeem en doorzie het vrij vlot. Vaak doe ik dan maar de mogelijk overbodige vraag of er voldoende groente bij zit. In dit geval zal het de bedoeling geweest zijn dat je vooraf een salade bestelt. Van die Amerikaans-Italiaanse methode hou ik niet zo. Maar als dat zo is, dan vraag ik of ze de salade tegelijk met de ‘hoofdmaaltijd’ willen brengen. (Dan prak ik het zelf wel door elkaar. :-)

Xiwel, (URL) - 07-06-’11 11:56
Annemarie

Ai dat is inderdaad wel heel apart..
Tsja kan me wel voorstellen dat het fijner is als iedereen zijn eigen garnituur kan bestellen, maar dan is het wel handig als men dat ook weet….

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 07-06-’11 17:55
Sjoerd

Dat doet me denken aan een heel ander verhaal dat ik nog wel eens zal plaatsen. Het komt een beetje op hetzelfde neer, alleen bestelden wij toe alles nog eens…

Sjoerd, (URL) - 07-06-’11 20:01
Willemvk

Oh, dat zit je even raar naar je bord te kijken lijkt mij

Willemvk, (E-mail ) (URL) - 07-06-’11 21:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.