NAPINKSTEREN

Andere jaren wil ik na de pinksteren nog wel eens melancholisch worden, omdat het feest van het voorjaar voorbij is. De bomen zijn dan klaar met hun uitbundige bloei in de vele kleuren en zijn dan inmiddels met gewone groene bladeren getooid. Het is net of het grote feest met de mooie slingers voorbij is en we weer tot de orde van de dag zijn overgegaan. Voor mijn gevoel zijn we daar al even mee bezig. 

Toch heb ik dit jaar wel uitgekeken naar deze tweede pinksterdag. Een aantal weken geleden was er met dochterlief en ons kleinkind Rixte de afspraak gemaakt, dat we op die dag samen naar een pretpark zouden gaan. De keuze viel op het Sprookjeswonderland in Enkhuizen.

Als ik een recensie zou moeten schrijven, dan zou ik alleen maar lovende woorden hebben. Wat een heerlijk pretpark voor gezinnen met kleine kinderen tot zes à zeven jaar. Het is een goed verzorgd park , beslist niet duur en er is genoeg te zien en te beleven. Rixte was er vorig jaar al een keer geweest, maar als bijna zesjarige was het deze tweede keer een feest van herkenning.

Alle sprookjes zijn aanwezig en op een manier die erg beeldend voor deze leeftijd zijn. Maar ook de liedjes en de versjes die bij de vele uitbeeldingen te horen zijn. De reus van kleinduimpje  die bij het aanraken van de teen wakker wordt, met zijn ogen draait en zegt: Ik ruik mensenvlees.....Rixte kon er wel uren bij staan.

Er is ook een theaterzaal, gevestigd in het kasteel Violinde.  Hierin wordt een voorstelling gegeven, maar uitgevoerd door levensgrote poppen, echt heel knap gedaan. Net niet te eng voor drie, vierjarigen, maar ook nog boeiend genoeg voor de vijf- en zesjarigen. Niets geen flitsende beelden zoals we het vaak op tv gewewend zijn. Nee gewoon een oase van rust. Een mooie speeltuin met heel veel toestellen die op handkracht van vaders, moeders, oma's of opa's bewegen completeert het geheel.

Het is dus echt een prachtige tuin, maar mij hadden ze ook wel bij de eerste attractie aan het begin van het park kunnen achterlaten. Daar staat een opstelling van vier mannen zoals de foto er eentje toont en als iemand dan op een tegel voor zo'n man gaat staan begint hij te zingen. En dat vond ik zo betoverend mooi.....

U begrijpt het al,  op tweede pinksterdag heb ik mèt dochter en kleindochter aan de hand gekuierd in een park, maar niet in de zon want die heeft zich niet laten zien. Toch was het een mooie dag.

 

hanscke Dinsdag 14 Juni 2011 - 10:36 pm | | Standaard

negen reacties

Di Mario

Dat soort parken zie je steeds meer, leuk dat er voor die allerkleinsten ook wat is.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 15-06-’11 07:23
Marjolijn

Gezellig hoor.
Altijd leuk zo’n dagje samen uit.
Fijne dag vandaag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 15-06-’11 08:11
Sjoerd

Genieten met de kleintjes…gezellig toch.

Sjoerd, (URL) - 15-06-’11 12:49
Bertie

Een park als dit is waarschijnlijk ook prettiger voor kleine kindertjes; de Eftelig is veel te grootschalig voor ze.
En dat oma’s eveneens genieten is meegenomen:-)

Bertie, (URL) - 15-06-’11 13:41
nans

klinkt heerlijk!!! Niet alleen kleindochter genoot!

grtz,

nans, (URL) - 15-06-’11 13:48
Wil

Het klinkt alsof het een soort Efteling van vroeger is (rond 1965, klopt dat?). Wat heb ik daar genoten van de sprookjes. Maar ik durfde in tegenstelling tot Rixte ECHT niet langs die snurkende reus… Doodsbang was ik dat hij wakker zou worden. Mijn vader moest me er langs dragen. Ik stond tijden te kijken bij Doornoosje, ze zou maar net wakker kunnen worden terwijl ik daar stond… En dan die dansende schoentjes van Assepoester… Gebiologeerd was ik. Ik ben blij voor je dat je kleindochter ook zo van die sprookjes heeft genoten. Het zijn herinneringen die nooit verbleken. En jij maakt daar deel van uit.

Wil, (E-mail ) - 15-06-’11 20:32
Renesmurf

Dat was dus een hele geslaagde pinksterdag!

Wat zomer betreft heb ik altijd het gevoel dat het beste nog moet komen.

Sprookjes zijn altijd mooi, helemaal voor kinderen, daar krijgen ze fijne herinneringen van.

Renesmurf, (URL) - 15-06-’11 23:15
suske

zelf oudjes zoals ik kunnen van zulke sprookjes genieten.

suske, (E-mail ) (URL) - 16-06-’11 06:40
Annemarie

Het hoeft niet altijd zonnig te zijn om een super geslaagde dag te zijn!
Het klinkt inderdaad heel erg interessant. Ik kende het park niet.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 16-06-’11 19:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.