PUZZELMUTS


Het zal u misschien verbazen, maar ik ben zo'n iemand die nog van het ouderwetse puzzelen houdt. Naast het plezier wat ik er aan beleef, leer ik telkens weer hoe belangrijk het is om oog voor hele kleine details te hebben. En als ik dan zo bezig ben wil het ook nog wel eens gebeuren dat ik ondertussen op hele andere terreinen iets aan het uitpuzzelen ben. Zo had ik gisteren in mijn hoofd al een blogje in grote lijnen klaar totdat...

Vanaf het begin ben ik niet tevreden geweest over de magnetron in mijn nieuwe keuken. Volgens mij was het geen combimagnetron, maar hierover waren in ons huis de meningen verdeeld. In de bijbehorende gebruiksaanwijzing staat namelijk wel hoe de magnetron in combinatie met de gril werkt. Over hoe ik van een ovenfunctie gebruik kan maken kan ik niets vinden. Ooit vorig jaar heb ik geprobeerd om bij de keukenleverancier een uitgebreidere gebruiksaanwijzing te krijgen, maar dat is toen niet gelukt. Ik kreeg het advies om zelf even te bellen met de Smegleverancier. Dat is er nooit van gekomen, omdat ik toch niet de tijd had om een  taart te bakken. Maar heel vreemd, ergens begon het vermoeden steeds groter te worden, dat dit waarschijnlijk ook nooit met dit apparaat zou kunnen.

Opeens krijg ik tijdens het puzzelen, waarom nu juist op dat moment kan ik niet verklaren, maar goed ik krijg dus  het idee om de hele offerte van de keuken nog eens na te pluizen. Ja hoor, er staat keurig aangekruist: Combimagnetron van het merk Smeg. Al puzzelend puzzelde ik in mijn hoofd verder. Ik krijg opnieuw een briljant idee. Ik moet bij de zoekmachine maar eens combimagnetron Smeg intoetsen. Misschien zal dat wat duidelijkheid brengen. En ja wel hoor keurig te vinden en op het plaatje ziet het ding er net zo uit als mijn magnetron.

Ik puzzel weer een tijdje verder. Waar het grandioze idee dan opeens vandaan komt weet ik niet, maar ik besluit om de serienummers maar eens met elkaar te vergelijken. En ja, dan vallen alle stukjes op hun plaats. In de offerte staat wel combimagnetron, maar de verkoper is vergeten bij het invullen van het serienummer de letter c voorafgaand aan het nummer er neer te zetten. Het is dus inderdaad geen combi. De prijs is overigens wel in overeenstemming met wat er geleverd is. 

Maar wat nu, ruim een jaar na datum kan ik waarschijnlijk niet meer terugkomen op de foutieve levering. Aan het feit, dat ik door alle drukte van het zorgen voor mijn vader er nooit aan toe ben gekomen om eens een cake of een appeltaart te gaan bakken, waardoor ik veel eerder op het idee zou zijn gekomen dat dit niet het apparaat is wat ik had willen hebben, zullen zij waarschijnlijk geen boodschap hebben.

En toch wil wel graag alsnog die combi. Hoe ik dit verder ga aanpakken weet ik nog niet. Daar puzzel ik nog op. Dit is dus niet het blogje geworden wat ik al gedeeltelijk in mijn hoofd had, maar dat zal u geenszins meer verbazen.

hanscke Zondag 19 Juni 2011 - 9:28 pm | | Standaard

negen reacties

Marjolijn

Ja, dat kan gebeuren.
Maar nog even door puzzelen en je komt vast tot de goede oplossing.
Succes.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 20-06-’11 05:56
Annemarie

Tsja jammer dat ze die levering niet goed hebben gedaan.
Wie weet eens gaan overleggen wat er mogelijk is?
Er zal vast een mogelijkheid zijn die jij nu nog niet ziet maar die jullie samen kunnen uitzoeken.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 20-06-’11 08:47
Wil

Wat jammer dat het fout is gegaan. Het lijkt me heel verstandig om eens bij die zaak te informeren wat de mogelijkheden zijn. Er is vast wel een mouw aan te passen, een linker of een rechter…? Wie niet waagt, die niet wint (om er nog maar eens een cliché tegenaan te gooien)

Wil, (E-mail ) - 20-06-’11 18:20
Sjoerd

Wij hebben hier zo’n zelfde verhaal. We hadden een mooie losse, hebben we overigens nog steeds, maar in onze nieuwe keuken zit er ene die ons helemaal niet bevalt. Maarja, om die nu meteen te gaan vervangen…

Sjoerd, (URL) - 20-06-’11 21:06
Xiwel

Ik heb ooit kilometers puzzle gelegd en vond dat toen heerlijk ontspannend. Heb er nog een berg in de kast, maar sinds de PC heb ik ze niet meer aangeraakt.

Idd gewoon met de leverancier uitleggen en overleggen. Als dat niets wordt, dan een brief naar de maker/importeur. Vaak doen die niet zo moeilijk.

Xiwel, (URL) - 20-06-’11 21:41
Willemvk

Een legpuzzel, volgens mij heb ik in 2009 tijdens een weekje ziek thuis zijn nog een paar gelegd.

Willemvk, (E-mail ) (URL) - 20-06-’11 22:49
Di Mario

Je hebt het blogje mooi in elkaar gepuzzeld.

LoveAs Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 20-06-’11 22:54
Renesmurf

ja, zo kan je soms achter dingen komen, zomaar opeens met ingevingen. Best bijzonder eigenlijk.

En je kan nu alsnog aanschaffen wat je hebben wilt, en deze aan iemand anders slijten.

Renesmurf, (URL) - 21-06-’11 23:01
Vrouwke

Het is werkelijk niet te geloven. Dit lees ik nu pas en wat denk je?

Vanmorgen heb ik de puzzel opgeruimd die we deze week gemaakt hebben!

Vrouwke, (URL) - 24-06-’11 23:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.