DE LANGE WEG


Nog een klein eindje en dan is de lange weg van een heel schooljaar weer afgelegd. Dit jaar is de weg iets langer dan voorgaande jaren, omdat regio noord pas laat vakantie krijgt. Ik ga dus gewoon nog maar even door met wat ik het gehele jaar gewend ben om te doen, maar ik kijk wel uit naar het punt in de verte. Toch ben ik ondertussen al wel bezig met een beetje terugkijken naar het jaar. Naast alle mantelzorgperikelen en de drukte die dat met zich mee brengt, heb ik zelf toch wel een leuk jaar gehad. Van de meeste leerlingen krijg ik de indruk dat ook zij over het algemeen tevreden terugkijken op hun eerste jaar.

Ook dit jaar heb ik tijdens de rit naar en van school weer de nodige luisterboeken afgeluisterd. Het zijn er tot nu toe in totaal 10 stuks geweest. Ik zal het indringende verhaal "De woestijn" van Warris Diri niet snel meer vergeten. Sommige passages, zoals de besnijdenis bij vrouwen, heb ik met het zweet in mijn handen aan zitten horen. Echt een boek waarvan ik vind dat ik kennis moet hebben van de inhoud van dit boek. Dat geldt ook voor het boek Eten Bidden en Beminnen van Elisabeth Gilbert, alleen ben ik over dit boek wat minder lovend. Ik zou denk ik veel moeite hebben gehad om dit zelf uit te lezen. Het valt mij wel op dat jongere vrouwen diep onder de indruk zijn van dit boek, maar vrouwen van mijn leeftijd veel minder. Ach ja, dan Vaslav van Arthur Japin. Door het voorlezen werd het verhaal heel beeldend voor mij. En dan de boeken van Stieg Larsson, voorgelezen door Ron Brandsteder. Spannend!!! Ook toen zat ik zo nu en dan met ingehouden adem en zweethanden aan het stuur. Als laatste noem ik nog Tikkop van Adriaan van Dis. Tsja, weer een heel ander verhaal.

Het lukt niet altijd om, wanneer ik naar huis rijd, de aandacht bij het boek te houden, maar vaak dwing ik mij er wel toe. Ik laat op deze manier wel het werk op het werk en neem het niet mee naar huis. Ook al heb ik leuk werk, als ik vrij ben wil ik ook graag los van school zijn. Er is een tijd van werken en er is een tijd van vrij zijn. Het heeft beide zijn charme. Net zoals de bloemen van de onderste foto. Als ik deze bloemen in Bretagne in een hele groete groep zie staan vind ik dat mooi, maar ik vind de drie bloemen van deze agapanthus in een pot bij mij op het teras ook heel mooi. klik de foto

hanscke Dinsdag 21 Juni 2011 - 9:52 pm | | Standaard

zeven reacties

Renesmurf

Ik luister dan liever radio, onderweg in de auto.
Tegenwoordig op de fiets doe ik dat muziekloos, wel zo veilig ook.

Maar je besteedt je tijd wel nuttig. Leerzaam.

Renesmurf, (URL) - 21-06-’11 22:47
Di Mario

Toch altijd wel prettig wat te luisteren tijdens het reizen.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 21-06-’11 23:14
Sjoerd

Ik heb zo de werken van Bomans kunnen horen, door hemzelf gelezen. Heel interessant.

Sjoerd, (URL) - 21-06-’11 23:45
Marjolijn

Ik heb altijd de radio aan op de nieuwszenderin de auto, maar hoor ook maar de helft.
Op naar een fijne vakantie meis.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 22-06-’11 05:51
Bertie

Heb je niet veel geduld nodig voor een luisterboek?
Ik lees liever zelf maar met autorijden is dat natuurtlijk niet mogelijk.
Vaslav, Japin, heel goed!
De foto is prachtig maar inderdaad, alle dingen zijn verschillend van waarde.

Bertie, (URL) - 22-06-’11 20:09
Annemarie

Die foto doet mij inderdaad echt denken aan Bretagne.. Zeker nu de zomer komt heb ik daar wel heimwee naar.. Toch jammer dat ik daar niet meer naartoe kan. :-)

Tsja een luisterboek. Is dat nou wel zo goed voor de aandacht bij het verkeer?
Ik hou toch zelf liever van zelf lezen.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 22-06-’11 21:21
staart

Goed idee zo te luisteren. Ik luister meestal de nieuwszender

staart, (URL) - 26-06-’11 09:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.