LUSTIG


Het valt niet mee om van twee onderwerpen één blogje te maken. Waarom zo moeilijk, maak dan twee aparte blogjes, hoor ik u bijna denken. Dat zou kunnen, maar ik zie ergens overeenkomsten die ik met elkaar in verband wil brengen, maar ik weet even niet hoe. Al schrijvend kan ik het opeens benoemen. Het is de LUST. Beide mannen hebben zich misschien te veel laten leiden door het najagen van hun lusten.

Het gaat om prins Albert van Monaco en de Franse Dominique Strauss Kahn. Ik neem het de 53 jarige Albert helemaal niet kwalijk dat hij al vele avonturen heeft gehad, maar met het aangaan van een huwelijk, neem ik toch aan dat dit als een serieuze aangelegenheid wordt gezien. Gezien het feit, dat de trouwdatum al bijna een jaar bekend was, kan ik weinig waardering voor hem opbrengen als datgene wat er van hem beweerd wordt, waar is. Helaas ben ik geneigd te denken dat wat de pers beweert misschien wel juist is.

Dit in tegenstelling tot Dominque Straus Kahn. Hoewel uit verhalen blijkt dat deze meneer een vrij uitgebreid amoureus verleden schijnt te hebben, heb ik de verhalen rond dat kamermeisje vanaf het begin gewantrouwd. De brute wijze van benadering van deze dame zoals dit in de pers wordt afgeschilderd is op mij als zeer ongeloofwaardig overgekomen.

Ongeloofwaardig, dat is ook het woord wat ik wil gebruiken voor de rol die Albert als bruidegom heeft gespeeld. Nergens heb ik ook maar een stukje tederheid kunnen ontdekken naar zijn bruid Charlène toe. Ik heb alleen maar gezien hoeveel belangstelling hij voor de omgeving ten toon spreidde, Een knikje hier, een knipoogje daar. Ik zie de toekomst van de bruid somber in. Is er wel een toekomst voor haar samen met haar man?

Misschien heeft het huwelijk van mijnheer en mevrouw Straus Kahn na de woelige baren van de afgelopen tijd nog wel meer kans om vlot getrokken te worden dan dat het huwelijksbootje van het kersverse echtpaar in een veilige haven zal aanmeren. Het is me wat met die lust van die mannen.

hanscke Zondag 03 Juli 2011 - 10:22 pm | | Actueel

dertien reacties

Hanny

Waar rook is, is vuur. Dat gaat naar mijn idee op voor beide mannen.
Ik was dus niet de enige die niets gezien heeft van enige emotie en genegenheid voor elkaar bij het kersverse echtpaar.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 04-07-’11 00:11
Marjolijn

Dat vond ik ook, weinig te bespeuren van enige amor.
Ik weet ook niet of dit huwelijk lang stand kan houden.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 04-07-’11 06:55
Sjoerd

Ik weet niet wat die oude mannen denken, ik denk dat ze misbruik maken van het geld en de macht die ze hebben…

Sjoerd, (URL) - 04-07-’11 07:39
Annemarie

Tsja die SK.. Ik weet het echt niet.. Het is te groot in de openbaarheid gekomen. We zullenn zien wat eruit over blijft, feit is wel dat zijn naam bedoezeld is!

En dat huwelijk, niet eens naar gekeken…

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 04-07-’11 09:44
Di Mario

Is het lust of macht.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 04-07-’11 14:16
nans

Eerlijk gezegd heb ik beide niet echt gevolgd….
Overeenkomst: beide mannen met macht. Dat trekt toch ook bepaalde mensen aan??? en wat Hanny schrijft: waar rook is… is vaak toch ook wel iets van aan het handje..

grtz

nans, (URL) - 04-07-’11 18:24
Xiwel

Voor mij zit er een verschil. Die prins van Monaco kan doen en laten wat ie wil, het verandert zijn toekomst niet. Als onderstaatje binnen Frankrijk is dat dorp van 35000 inwoners ook niet echte interessant.

Bij DSK, die candidaat was voor de socialistische partij en daarmee voor het Franse presidentschap, des te meer. Ik denk dan ook dat bij hem de kans groot is dat er (door Franse tegenstanders mogelijk binnen zijn eigen partij) een val is opgezet, waar hij wel ingetrapt is. Ik moet dan ook nog zien hoe dit af gaat lopen.

Bij beide vertrouw ik de media niet. Bij dergelijke zaken wordt er slecht onderzoek verricht en zijn het vooral de kranten die schrijven wat hun lezers willen lezen.

Ik vertrouw het net zo min dat ‘het slachtoffer’ opeens zo onbetrouwbaar is. Ik vermoed dat DSK daar flink geld voor heeft moeten dokken.

Xiwel, (URL) - 05-07-’11 01:37
hanscke

@Xiwel: dat laatste is een geheel nieuwe zienswijze die ik nog niet bedacht had.

hanscke, (E-mail ) (URL) - 05-07-’11 19:14
Renesmurf

van het huwelijk weet ik vrijwel niks.

Ik hoop maar dat er liefde in het spel is.

En verkrachtigszaken wantrouw ik altijd meteen.

Kijk, iedereen heeft zo zijn gevoelens, maar iedereen weet ook wat wel en wat niet kan.

En zeker als je toebehoort tot de rijke ropmensen, dan kan je bijna niet alleen zijn.

Renesmurf, (URL) - 05-07-’11 22:48
Bertie

Complottheoriën zijn er weer volop en vaak klinken ze logisch maar welke is de juiste?
Bovendien is het vuurtje dat de rook ontwikkelde misschien niet meer dan een lucifertje.
Ik ben blij dat ik het niet uit hoef te zoeken.?

Bertie, (URL) - 06-07-’11 09:51
Thérèse

Ach Hanscke, ik verbaas mij al lang niet meer over dit soort dingen en meer nog: ik verdiep mij er totaal niet in. Ik bedoel het niet onvriendelijk, maar mij laat het onverschillig.

Thérèse, (URL) - 07-07-’11 00:37
Grietje

Geen idee wat ik er van moet vinden want zolang er vanalles in het nieuws komt en er steeds een ander verhaal komt geloof ik niks.

Waar rook is vuur en ze zoeken het verder maar uit. Als ik de beelden zie vertrouw ik helemaal niemand meer, dat is het.

Grietje, (E-mail ) (URL) - 07-07-’11 13:14
Wil

Ik las ergens: Alles in het leven draait om seks, behalve seks. Dat draait om macht….

Wil, (E-mail ) - 07-07-’11 21:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.