SUPERBESSY


Gelukkig sta ik niet elke dag stil bij het feit dat ik ouder word, maar vandaag was het zo'n dag. En met ouder worden bedoel ik dan ook echt (een beetje) oud. Mijn generatie valt zo langzamerhand samen met de bevolkingsgroep die tot de ouderen gerekend worden. Van de  generatie boven ons zijn er al heel veel gestorven. Mijn vader leeft dan nog, maar de meesten van mijn leeftijdgenoten hebben geen ouders meer. 

Ook overviel mij vandaag zomaar de gedachte, dat ik er nog steeds niet aangewend ben, dat ik sommige mensen nooit meer tegen zal komen, omdat zij niet meer in leven zijn. Te jong gestorven, zoals dat dan heet, maar de rij wordt wel steeds langer; het worden er steeds meer......

Een ander punt waaraan ik merk dat ik ouder word, is het feit, dat ik al vele malen op vakantie ben geweest. Waren de beelden van Frankrijk in de Tour de France vroeger nieuw voor mij, met hier en daar eens een plekje waar ik ook geweest was, tegenwoordig herken ik vaak en veel beelden.

Zo ook vandaag. Ik zag de beelden rond Super Besse. Ik dacht dat ik daar nog maar kort geleden met vakantie was geweest, blijkt het alweer vijf jaar geleden te zijn.......

hanscke Zaterdag 09 Juli 2011 - 7:48 pm | | Standaard

acht reacties

Renesmurf

Zo heeft elke leeftijd zo zijn kenmerken.

Ik ben midden 30 en mijn generatie heeft zich genesteld.

Renesmurf, (URL) - 09-07-’11 20:46
Di Mario

Ik zag laatst een docu op tv over jerusalem. Herkende ik ook veel uit. En dat had dan weer niets met mijn leeftijd te maken. ;-) Het kan ook zijn dat je goed plaatsen onthoudt.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 09-07-’11 21:29
Sjoerd

Zo gauw als je 55+ bent ben je vroeg bejaard zeggen ze dan…
Ik merk het ook. Alleen veel vakanties in het buitenland ebben we nooit gemaakt. Ik kan me prima in Limburg en omstreken amuseren.

Sjoerd, (URL) - 09-07-’11 21:59
Neneh

off topic: BC = http://www.natuurmonumenten.nl/bcdwingel..

Neneh, (URL) - 09-07-’11 23:26
Marjolijn

Ja, de tijd gaat snel.
Gelukkig kunnen we het tot nu toe allemaal navertellen.
En hopelijk mag dat nog een hele poos zo foor gaan.
Fijne zondag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 10-07-’11 07:57
nans

oei…dan gaat het hard…..

ben zelf nog zelden in Frankrijk geweest, dat moet er nog eens van komen, dus al je een tip hebt met de mooiste plekjes van Frankrijk? laat maar horen!

grtz,

nans, (URL) - 10-07-’11 10:24
Hanny

Gek hè, ouder worden houd je niet tegen. Moet je ook nooit doen, maar er van genieten. Je hoeft niet meer zo nodig. Je kunt doen waar je zin in hebt. Niemand die je achter je broek aanzit. En je kunt terugkijken naar mooie momenten.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 10-07-’11 16:54
Annemarie

Ik heb er helaas te weinig tijd voor.. Maar misschien morgen als het weer niet al te goed is, dan ga ik wel de tour kijken!! :-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 10-07-’11 22:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.