BROOD EN LEVEN


Het feit dat ik noch de muziek noch de levensstijl van Herman Brood heb kunnen waarderen zal er wel toe bijdragen, dat ik mij de afgelopen week, maar vooral vandaag geërgerd heb aan het feit dat de suïcide van hem zo breed uitgemeten wordt. Hoewel ik het respecteer wanneer iemand het besluit neem niet meer verder te willen leven, gaat het mij te ver om een zelfmoord bijna als een heldendaad te gaan zien. 

Het is maar al te bekend dat jongeren, bezig met zichzelf te vinden, zich een tijdlang identificeren met de één of ander bekend persoon. Dit kan van alles zijn. Ook popsterren. Ik mag toch hopen dat mensen dit niet stoer gaan vinden en hierin een excuus zien om ook uit het leven te stappen. Heel ludiek, maar wat mij betreft NIET grappig, als iemand zijn kind via een briefje laat weten: "papa is gaan bungyjumpen, maar dit keer zonder elastiek". Radio 2 bracht het als een hele goede grap passend bij Brood. Nogmaals, ik hoop dat dit soort herdenkingen geen invloed heeft op het cijfer van de toch al te veel gepleegde zelfmoorden.

Ik richt mij liever op de levenden. Neem nu al die muzikanten die het afgelopen weekend op het North Sea Jazzfestival aanwezig waren. Wat zou ik daar graag een keertje bij willen zijn. Ik heb genoten van de beelden op tv van bijvoorbeeld Tom Jones en Paul Simon, maar ook om de jonge generatie bezig te zien. Ik ben de laatste tijd in de ban geraakt van Kyteman. Wat een geweldige muziekkunstenaars. Ik heb een CD besteld en  deze heb ik al vele malen in de auto afgespeeld. Heerlijk en het lijkt wel of ik de nummers elke keer mooier vind worden. Het is zo'n veelheid aan klanken. Luister zelf maar. Ik word er heel blij van.  

hanscke Maandag 11 Juli 2011 - 9:07 pm | | Standaard

negen reacties

Sjoerd

Je kunt muziek insluiten door met de rechter muistoets op de film te gaan staan en de insluitcode te kopiëren en te plaatsen als html code in je blog. Dit is wel een hele mooie manier om sorry te zeggen…

Sjoerd, (URL) - 11-07-’11 22:02
Hanny

Van Kyteman had ik nog nooit gehoord. Ik loop blijkbaar achter. Maar wat een prachtige muziek. Echte muziek. Geen stampestampestamp. Heerlijk om naar te luisteren.
Ik dacht je het insluiten van you tube filmpjes uit te kunnen leggen, maar ik krijg het momenteel ook niet voor elkaar.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 11-07-’11 22:08
Di Mario

Brood is natuurlijk gewoon een cultheld. En natuurlijk is zelfmoord niet goed te praten.

Love as Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 11-07-’11 23:18
Marjolijn

Ja, een heerlijk muziekje..!!
Ga ik eens onthouden.
Veel luisterplezier en een fijne dag vandaag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 12-07-’11 08:11
ton

Kyteman is een formidabel talent. Begin twintig en dan op dit niveau muziek maken en componeren. Ik las gisteren op twitter dat hij weer een tournee met zijn orkest gaat maken. Als ik even kan, zal ik er zijn om dit ‘live’ te proeven.

ton, (E-mail ) (URL) - 12-07-’11 11:59
nans

Kyteman moet ik nog eens onderzoeken, het ene nr dat ik ken klinkt erg lekker. Schril contarst wel hoor met Tom Jones, jonkie en de ervaren rot in showbizz land! grin

Met Brood had ik niet zo veel, vond m altijd wat wazig….
En zelfmoord hakt er altijd flink in, zoveel onbeantwoorde vragen, daar kun je anderen bijna niet mee opzadelen. Al snap ik dat mensen met een ernstig zware depressie soms geen ondere optie meer zien…

GrtZ

nans, (URL) - 12-07-’11 16:29
Renesmurf

Zelfmoord/ zelfdoding, is nooit goed.

Euthenasie is iets anders overigens.

Mensen die andere mensen na gaan doen zijn ook al niet goed snik.

Herman was ziek, op het laatst, en zag dit als enige redmiddel.

Mja, erg jammer.

Het leukste van Brood vind ik dat hij voor hij echt doorbrak al optrad in Winschoten, en die cafebaas voor altijd zijn manager zou blijven.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 12-07-’11 22:42
Annemarie

Brood.. Ik heb het helemaal gemist ondanks dat ik toch wel redelijk tv van Nederland kijk en op het nieuws.. Maarja…
Hij was zeker niet mijn favoriet.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 12-07-’11 23:17
Bertie

Herman Brood, tja.
Spreek geen kwaad van de doden, leerden we
Maar toch:
ik leefde niet van brood alleen.

Bertie, (URL) - 13-07-’11 23:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.