DE BIGOUDÈNE


Van hondsmoe via hondenweer naar hondsdagen is maar een kleine stap. De hondsdagen schijnen te beginnen of net begonnen te zijn. De dagen van omstreeks 20 juli tot rond 20 augustus worden de Hondsdagen genoemd. In deze periode, die soms ook wel eens iets eerder of later begint, komt de heldere ster van het sterrenbeeld De Grote Hond gelijk met de Zon op. In deze tijd van het jaar is Sirius dus niet zichtbaar. Is het bij de start van deze periode mooi weer, dan blijft het ook zo. Helaas schijnt dit ook te gelden voor wanneer het zoals nu het geval is, bij aanvang regent. Dat belooft niet veel goeds....

De stap van hondsdagen naar het land van onder andere die gekke mutsen is veel groter, maar het heeft wel met een hond te maken. We hopen toch op een beetje mooi weer in het land van de Bigoudènes. Echt heel warm hoeft het daar voor ons ook weer niet te worden. Dat kan onze hele oude hond Sjors die onlangs zestien jaar is geworden, niet verdragen, maar dat hondenweer van de afgelopen dagen hoeft nu ook weer niet. Gewoon lekker droog weer met een temperatuurtje van 23 to 25 graden, meer vraag ik niet.

Met Sjors in de hondenkar achter de fiets, lange wandelingen kunnen ook niet meer met hem, hopen we dit schiereiland verder te kunnen gaan bekijken. Dat fietsen is ons vorig jaar goed bevallen. Toch in mijn geliefde Frankrijk, maar wel op een manier waar Sjors zich ook redelijk lekker bij voelt. Zolang Sjors leeft, blijven wij onze hond trouw, ook al moet ik dan de concessie doen om niet het warme weer waar ik zelf zo van houd, op te gaan zoeken. Onze trouwe viervoeter heeft recht op een gelukkige oude dag. En Bretagne is mooi, kijk zelf maar. (klik)

hanscke Maandag 18 Juli 2011 - 8:50 pm | | Standaard

zes reacties

Di Mario

Het schijnt ook de aankomende dagen (of weken) wat minder te zijn.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 18-07-’11 22:12
Renesmurf

Ik vind hondsdagen wel altijd klinken als iets bijzonders.

Het is nooit precies duidelijk wanneer het is, maar het is wel altijd hoogzomer.

Vakantie, hoe dichterbij het komt hoe meer zin ik er in krijg!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 19-07-’11 00:06
Marjolijn

De hondsdagen, dat wat het op de 1e dag is nog minstens een maand lang.
Dat hoop ik dus van niet..!!
Ik hoop toch echt dat de zon eerder terug komt.
Fijne vakantie.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 19-07-’11 05:42
Sjoerd

Ik hoorde al dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat we tot het einde van de maand wel een geen dag hebben die droog blijft.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 19-07-’11 12:10
Wieneke

Fijne vakantie jullie drietjes en het zal best wel mee gaan vallen met het weer!
Wat een schitterende kostuums dragen ze daar toch. Ik verwacht straks wel wat foto’s van een paar inwoonsters in deze klederdracht, hoor. Als je het vriendelijk vraagt mag het vast wel. Aai voor het lieve oude ventje Sjors.

Wieneke, - 19-07-’11 18:06
Bertie

Mooie streek ja en aparte klederdrachten; die ken ik niet maar op de foto te zien zijn ze bijzonder.
Geweldig voor Sjors om op deze manier met zijn baasjes mee te mogen, daar houdt hij zeker wel van? Als je tenminste ziet hoe kleine hondjes in fietsmandjes genieten!

Bertie, (URL) - 21-07-’11 16:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.