VERGENOEGD


 In rap tempo loopt de vakantie naar het einde toe. Ook Sjors loopt weer aardig in de pas. Echt verre wandeltochten kunnen we niet meer met hem maken, maar hij is weer in staat om een klein rondje van vier kilometer met ons mee te wandelen. Het grotere werk van lange tochten kan dit jaar dus niet. Toch hebben we nog een aardige stap bij Cap Fréhel kunnen maken. Aan de ene kant was het jammer dat er geen strak blauwe luchten waren, maar aan de andere kant bood dit weertype ons wel de mogelijkheid om even zonder Sjors te gaan. Hij heeft heerlijk in de niet te warme auto kunnen slapen.

Ook heeft Sjors zich er bij neergelegd om per hondenkar vervoerd te worden, zodat we er nog al eens met de fiets op uitgetrokken zijn. Dat maakt je heel oplettend om kleinere bezienswaardigheden in de omgeving te gaan bekijken. Zo konden we een fietstocht met een museumbezoek in de buurt combineren. Het museum staat in Lizio en het is een museum van sculpturen waar alles gemaakt is van gebruikt materiaal. Van theezeefjes tot stofzuigerslangen, fietskettingen schroeven en al wat niet meer. Maar het allermooiste is, dat alle sculpturen in beweging gezet kunnen worden.

Ik kwam ogen te kort. Voor de nieuwsgierigen, misschien is het te bekijken bij: www.poeteferrailleur.com Het is zeker weer een heel afwisselende vakantie met ups en downs. De ziekte van Sjors was wel een heel heftige ervaring maar het kwijtraken van de Orangecode om online te kunnen was toch ook een klein dieptepuntje. Als je dan een paar dagen later in de omstandigheid komt om bij een touristinformatie zo maar even gratis op de lijn te mogen om de code van de eigen gmail af te kunnen halen, dan geeft dat opeens toch ook weer een kik. Of om zomaar met een aantal campinggasten op een hele regenachtige morgen de verjaardag van het buurjongetje te vieren; dat heeft toch ook zijn leuke kanten. Maar vooral die kust aan de noordkant van Bretagne, met de grote rotsen en diepe inhammen, de paarse heide vermengd met gele bloemen, vind ik zo mooi…..het blijft mij boeien.

(klik)

hanscke Zaterdag 06 Augustus 2011 - 6:21 pm | | Standaard

vier reacties

Marjolijn

Lekker blijven genieten meis.
En fijn dat dieptepuntjes zich ook zomaar omzetten naar hoogtepunten.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 07-08-’11 08:22
Bertie

Een positieve ommekeer, dat deed je zeker goed?
Grappig, die kunstwerken. En knap. Het zou ons niet zomaar lukken ook al hebben we de juiste materialen in huis:-)

Bertie, (URL) - 08-08-’11 20:53
Sjoerd

Alle ups en downs maken de vakantie strak toch tot ene die het herinneren waard is.

Sjoerd, (URL) - 11-08-’11 12:09
Annemarie

Die kust daar is inderdaad geweldig! :-)

ik hou er ook zo van.. Helaas kom ik er op dit moment niet aan toe om het zelf nog een keer te bezoeken..

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 11-08-’11 21:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.