VERDER


 Alle emoties krijgen zo'n beetje een plekje en ook de meeste vakantierommeltjes zijn zo langzamerhand opgeruimd. Het gewone leven begint steeds verder op gang te komen. Verder. Elk jaar probeer ik voor het plaatsen van mijn vakantieblogjes een bepaald thema voor de vakantie te bedenken en dit jaar was dit het voorvoegsel -VER- geworden. Ik ben hier vanwege de bijzondere omstandigheden één keer met 'prettizon' van afgeweken. Het lijkt me goed om dit thema toch af te sluiten en niet geruisloos ten onder te laten gaan, want de vakantie op zich heb ik toch plezierig gevonden.

We hebben weer van alles beleefd en gezien. De laatste dag, vanwege de regen hebben we een fietstocht afgebroken, zijn we naar een ecomuseum gegaan. Het blijkt dat dit een aantal loodsen zijn die in verbinding met elkaar staan en waar de grootst mogelijk onzintroep bij elkaar is gezet, gewone gebruiksspullen van jaren her. Leuk om op regenachtige middag doorheen te lopen, alleen houd ik niet zo van die geur die meestal bij die vergane glorie hoort. Het doet je wel stil staan bij de vergankelijkheid van alles.

Zo had ik dit jaar het idee dat er minder caravans op de weg te vinden waren dan in voorgaande jaren. De krant van gisteren bevestigde mijn waarneming. De jonge caravantoerist blijkt weg te blijven. Volgens het artikel komt dit vooral omdat jongeren geen BE-rijbewijs meer bezitten. Het aanbieden van chalets en zeer grote woningen voor groepstoerisme zouden de campings een nieuw toekomst perspectief kunnen bieden.

Ik denk zelf dat ik hierin behoudend zal zijn en het voorlopig maar bij onze eigen caravan houdt. Het gebruik van eigen spullen, waaronder ons eigen bed is mij heel dierbaar. Maar ach wie weet, misschien staat er straks in een ecomuseum ook wel zo'n heel ouderwets iets als een caravan. Want de tijd gaat door en brengt nu eenmaal veranderingen met zich mee. De Zündapp van de popup is hier bijvoorbeeld een stille getuige van. Hoe lang is het geleden dat zo'n brommerd de droom van menige jongen was? En wat te denken van het gebreide zwempak. Eens was dit heel gewoon. (klik)  

hanscke Zondag 14 Augustus 2011 - 11:45 am | | Standaard

tien reacties

Hanny

Ja, gebreide badpakken waren heel ‘gewoon’. Maar je moest er niet mee in het water gaan. Dan lubberde het helemaal om je heen.
De jongens bij mij in de buurt droomden meer van een Puch, of als ze minder geld hadden een Tomos, dan een Zündapp.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 14-08-’11 13:09
Di Mario

Dat badpak weet ik dan weer niet. Toen ik jong waren was het voornamelijk een honda MT. Maar ik zat liever op een puch.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 14-08-’11 13:17
nans

Gebreid hempje in de winter weet ik nog wel, maar daar kon ik niet tegen (de wol).

En overigens: dit meisje reed op een heuse zundapp!! Heb er nog ergens een foto van liggen. Was wel handig, voor al die kmers door de polder.

grtz

nans, (URL) - 14-08-’11 15:39
Michiel

Dat de caravan op z’n retour is doordat E achter B al een tijdje niet meer vanzelfsprekend is, geloof ik niet. Ik denk dat het meer is dat de jongelui van tegenwoordig een vakantie binnen Europa te gewoontjes vinden. Die willen verder weg dan Italië of Spanje. Die willen naar Taiwan, Kenia of Mexico. Plaatsen die je redelijkerwijs alleen met het vliegtuig kunt bereiken en de caravan achter het vliegtuig gaat nu eenmaal een beetje moeilijk.

Bovendien kun je ook zonder E een heel redelijke caravan vinden. Voor de mijne heb ik geen E nodig, al heb ik het uitreraard wel.

Michiel, (URL) - 14-08-’11 16:37
Bertie

Het gebreide badpak heb ik nooit hoeven dragen, maar van de Zündapp hebben we veel plezier gehad.
En die caravans, tja, ik denk dat het ‘behelpen’ minder gewenst is, is dat wel het geval dan gaat men liever kamperen.
Misschien spelen alle factoren ‘n beetje mee.

Bertie, (URL) - 14-08-’11 18:21
Marjolijn

Nee, een gebreid zwempak heb ik nooit gedragen, en brommer heb ik ook nooit gereden.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 14-08-’11 18:23
Sjoerd

Tot nu toe heeft er niemand goed naar die Zündapp gekeken. Het is namelijk een 125 cc, en die mochten hier niet als brommer verkocht worden. Alleen met motorrijbewijs mocht je hier op rijden.

Sjoerd, (URL) - 14-08-’11 18:46
Annemarie

Tsja dat BE rijbewijs kost dan ook minimaal 500 euro.. Waarom zou je dat nog doen?
Ik heb hem in elk geval dus ik mag gewoon lekker rijden met wat ik wil!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 14-08-’11 21:33
Rob Alberts

Ik ben altijd blijven fietsen en heb nooit een rijbewijs gehaald.
Wel herinner ik mij de discussies tussen Zundapp en Kreidler fans, of tussen Zundapp en Puch rijders.
Nu zijn mobieltjes en computerspelen belangrijker!
Vrolijke vakantiegroet

Rob Alberts, (URL) - 14-08-’11 23:58
st@@rt

Wat leuk zo’n thema met VER.

Het klopt allemaal: Ik had een gehaakte bikini (een oranje) en mijn klasgenootjes reden zundapp

st@@rt, (URL) - 19-08-’11 03:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.