GEBAKKEN


Al puzzelend was ik er in juni eindelijk achtergekomen dat ik bij het plaatsen van de keuken niet de juiste magnetron geleverd had gekregen. Het was niet een echte combi, want ik kon er niet mee bakken. Nadat de bewijsvoering na enige telefoontjes door de keukenleverancier geaccepteerd was, is ons een voorstel gedaan om tegen een meerprijs alsnog een combimagnetron te leveren en te plaatsen. Dit hebben wij geaccepteerd.

Gisteren was het zover. De nieuwe combimagnetron werd geplaatst. In de afgelpen week was ik door P. uitgedaagd om dan diezelfde dag nog een cake te bakken. Die uitdaging heb ik aangenomen. Daags tevoren had ik al gezorgd dat alle ingrediënten in huis waren. Voor deze eerste keer had ik gekozen voor een min of meer kant en klaar pak, waarbij ik zelf geen meel en suiker hoefde te mengen. (Een volgende keer neem ik toch mijn oude recept. Die vind ik net iets lekkerder)

Ik was bijna vergeten hoe lekker het beslag van cake is. Ik moet er altijd even van proeven voor alles in de cakevorm gaat. Na uitvoerig het bijbehorend boekje bestudeerd te hebben, is de tijd ingeschakeld. Vijf endertig minuten bleek toch iets te krap te zijn. De timer nog tien minuten extra ingeschakeld en de cake na deze tijd nog tien minuten laten nageren in de warme oven. En zie hier het resultaat.

                                                               klik

Voor de critici onder u: ja de magnetron heeft voor de ingebruikname op volle sterkte gedraaid om eventuele olieachtige resten van het fabricageproces te verbranden om te voorkomen dat dit kwalijke luchten zou overbrengen op mijn allereerste gebakken cake

hanscke Donderdag 18 Augustus 2011 - 2:47 pm | | Standaard

acht reacties

Renesmurf

mmm, ik krijg er honger van.

Ik mag overigens altijd graag de kom met de beslagresten opeten, vooral van cake, dat vind ik nog lekkerder dan de cake zelf!

Renesmurf, (URL) - 18-08-’11 17:49
Annemarie

Hij ziet er inderdaad erg lekker uit!
Smakelijk eten.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 18-08-’11 21:57
Sjoerd

Bewijsvoering en meerprijs kan ik niet goed inschatten. Ze zouden die dan toch moeten vervangen door de juiste…

Sjoerd, (URL) - 18-08-’11 22:42
Di Mario

Lekker… stuur maar door ;-)

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 18-08-’11 23:05
Hanny

Proeve van bekwaamheid afgelegd. Geslaagd voor meestercakebakkeres! Hopelijk zul je nog veel lekkere dingen kunnen klaarmaken in je combi!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 19-08-’11 00:03
st@@rt

Was er nu maar geurPC. Het ziet er heerlijk uit! Bedankt voor je reactie op mijn WE-300 verhaal. Ik heb even de spelregels voor je opgezocht.
http://platoonline.web-log.nl/platoonlin..

st@@rt, (URL) - 19-08-’11 03:06
Marjolijn

Ziet er lekker uit.
Smakelijk…!!

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 19-08-’11 05:56
Thérèse

Heerlijk ziet het eruit. Het water loopt mij in de mond. Eigenlijk wil ik ook weer eens wat gaan bakken, maar….ik doe aan de lijn. Een zware twijfel bevangt mij dan.

Thérèse, (URL) - 20-08-’11 17:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.