JUBILARIS


Het is voor mij nog volop vakantie en meestal denk ik in die lange zomervakantie niet zo vaak aan school. Dat staat dan even heel ver van mij weg. Dit jaar is dat toch net iets anders. Gisteren was het 25 jaar geleden dat mijn benoeming als volledig bevoegd docent aan het middelbare beroepsonderwijs in werking trad.

Kennelijk vielen we toen in de vroege vakantieperiode, want 18 augustus was toen op een maandag. Ik weet dat het gebruikelijk is, dat er bij de openingsbijeenkomst van het nieuwe schooljaar aandacht aan besteed zal worden, maar ik vond het toch erg attent om bij thuiskomst van mijn vakantie een kaartjebij de post te vinden. Het kaartje was voorzien van een felicitatietekst, persoonlijk geschreven door de voorzitter van het college van bestuur.

Ik moest even terugdenken aan de droom tijdens de vakantie. In mijn droom werd er op de eerste schooldag van dit jaar op geen enkel wijze aandacht aan mijn jubileum geschonken. Men was het gewoon helemaal vergeten. Toen ik tegen mijn collega's mijn beklag deed, haalde men de schouders op en kreeg ik te horen: 'Dat kan nu eenmaal gebeuren. Til er niet zo zwaar aan.' Ik weet nog dat ik dit in mijn droom helemaal niet leuk vond en dat ik met een beetje vervelend gevoel wakker was geworden....

Het kaartje levert het bewijs: Dromen zijn bedrog. Liever geef ik mij over aan wat te dagdromen en weg te mijmeren in het verleden om zo even terug te kunnen gaan naar de talloze goede herinneringen uit de afgelopen 25 jaar.

                                             klik

hanscke Vrijdag 19 Augustus 2011 - 8:44 pm | | Standaard

negen reacties

Di Mario

Gefeliciteerd……
25 jaar, dat is een hele tijd.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 19-08-’11 22:57
Marjolijn

Proficiat met dit jubileum.
25 jaar dat is een hele tijd.
Vier nu eerst nog maar lekker vakantie.
En straks wordt er op school vast ook wel aandacht aan besteed.
Fijn weekend.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 20-08-’11 08:55
staart

Wat een leuk kaarje van het CVB! Ik kreeg vorig jaar een persoonlijke brief van het CVB. Dat vond ik al heel erg attent, maar dit kaartje steekt daar weer bovenuit. Geniet ervan!

staart, (URL) - 20-08-’11 08:56
Sjoerd

Ik vind het zeer attent van het bestuur..

Sjoerd, (URL) - 20-08-’11 10:46
Hanny

Een felicitatie waard. Vijfentwintig jaar in het onderwijs. En dan niet de gemakkelijkste groep leerlingen onder je hoede. Menigeen had er al de brui aan gegeven. Ik hoop dat je, tot je pensionering, nog fijne jaren zult hebben.
Gelukkig maar dat dromen bedrog zijn. Hou de goede herinneringen vast!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 20-08-’11 10:49
Wieneke

Ik geloof niet dat 25 jaar geleden er al schoolvakantiespreiding was. Altijd leuk als er wat aandacht is voor een jubileum.

Wieneke, (URL) - 20-08-’11 11:44
Renesmurf

Zeer attent ja, ik hecht er zelf niet zoveel waarde aan, aan jubileums.

Maar ja, het zij zo, en jij waardeert het gelukkig wel.

Renesmurf, (URL) - 20-08-’11 16:05
Thérèse

Van mij ook gefeliciteerd, hoor Hanscke. Het is geen sinecure werkzaam te zijn in het onderwijs, weet ik uit de ervaring van mijn man.

Thérèse, (URL) - 20-08-’11 17:40
Annemarie

fijn dat ze alsnog een kaartje hebben gestuurd!
Dromen zijn gelukkig bedrog!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 21-08-’11 23:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.