HANDVOL HOND


                                        (klik)  

Mag ik u even voorstellen? De naam van dit handjevol hond is Hessel van 't Haviksbos. Over een aantal weken zal dit hondje zijn nest gaan verlaten en zijn verdere leven bij ons gaan voortzetten. Samen hebben we, P. en ik, een weloverwogen besluit genomen om nog één maal een puppy aan ons "gezin" toe te voegen. Gezien onze leeftijd is dit nog een keer mogelijk. We waren het na dit besluit er snel over eens dat het dan opnieuw een heidewachtel zou moeten worden. De eigenschappen van dit ras spreken ons enorm aan. Ik weet uit ervaring dat nieuwe nestjes eigenlijk best wel schaars zijn. Toen ik dan ook van het éne op het andere moment een nieuwe site op de heidewachtelstartpagina zag verschijnen met daarin de bekendmaking van dit nest, heb ik niet lang gedraald om contact op te nemen. Het telefoongesprek was allerplezierigst.

Er was een luisterend oor voor het verhaal over onze Sjors. Tijdens dit gesprek werd ons wel nadrukkelijk geadviseerd om, wanneer we echt belangstelling hadden, een bezoek niet lang uit te stellen. De hondjes zouden namelijk een paar dagen later in de jachtwereld worden aangeboden. De praktijk had uitgewezen, dat een nest puppy's dan heel snel verzegd zijn. Daags na dit telefoongesprek hebben we de reis richting Twente ondernomen en daar heb ik dit hondje in mijn armen gesloten. Het vooruitzicht om op 1 oktober Hessel op te mogen halen helpt mij bij de verwerking van het heengaan van Sjors. Juist het bezig gaan met een nieuwe pup biedt mij de ruimte om Sjors een definitieve plaats in mijn herinnering te geven, zo heb ik dat ook met Max gedaan toen Sjors kwam.  Ik heb daar dus ervaring mee. Ik weet heel goed dat Hessel geen Sjors de Tweede wordt. Het is een ander hondje met een geheel eigen karakter. Maar naast het verdriet om Sjors, ik mis hem echt elke dag, kan ik ook weer genieten van het nieuwe leven.

hanscke Donderdag 01 September 2011 - 7:27 pm | | Standaard

twaalf reacties

Hanny

Heel mooi om op deze manier Sjors nog meer in je hart te sluiten. Hij was een huisgenoot en het verlies van het huisgenoot is en blijft heel moeilijk.
Wat een schattig hondje is Hessel. Is hij degene op de onderste foto die niet in de rij staat? Dan is hij lekker eigenwijs. :-)

Hanny, (E-mail ) (URL) - 01-09-’11 20:22
Sjoerd

Hey wat schattig, ik heb datzelfde met katten. Ik kan eigenlijk niet zonder, maar we zijn ook op een leeftijd dat als deze twee er niet meer zijn we verstek moeten laten gaan. Ik wens je heel veel speelplezier, en Sjors, die vergeet je nooit, net zoals Max. De beesten zijn een deel van je leven uit gaan maken, maar worden helaas niet even oud.

Sjoerd, (URL) - 01-09-’11 20:36
Laurent

Och, dat zal troostend werken ja, wat leuk!

Laurent, (URL) - 01-09-’11 22:32
Laurent

Voor nieuwe bezoekers van dit log moet je wel het wachtwoord (of de vraag) aanpassen, anders snappen die er niets van :-)

Laurent, - 01-09-’11 22:33
Marjolijn

Oh, dat is leuk.
Ja dat zal je zeker helpen.
Proficiat met Hessel, straks als nieuwe huisgenoot.
Fijne weekend.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 02-09-’11 05:59
Wieneke

Heerlijk, zo’n kleine huppel straks weer in jullie huis. Gefeliciteerd met Hessel alvast. Leuk!

Wieneke, (URL) - 02-09-’11 08:54
ton

Vervangen kan Hessel Sjors natuurlijk niet, iets aan jullie leven toevoegen wel. Veel plezier met hem!

ton, (E-mail ) - 02-09-’11 10:30
Renesmurf

ja, ik herken het.

Zo kan je het verleden wel beter laten rusten, want weer door met drukte.

En zo raast het leven voort, geniet er van.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 02-09-’11 19:37
Thérèse

)Ik ben even van adres veranderd. door dat gedoe van web-log)

Geweldig fjn, Hanscke. Natuurlijk is dit hondje geen vervanging voor die lieve Sjors. Wat heerlijk dat je niet zo erg lang meer hoeft te wachten en wat leuk zo’n pup.

Thérèse, (URL) - 02-09-’11 19:57
Annemarie

Hahaha die laatste foto, juist de ene die wegloopt, hihi. :-) Geweldig!

Kan me voorstellen dat je het op deze manier beter kunt verwerken. :-)
Ik wens jullie alvast heel veel plezier met de nieuwe aanwinst Hessel! Nouja voor straks natuurlijk….

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 02-09-’11 20:25
nans

schattig!!! hij komt bij jullie heeel goed terecht!

grtz,

nans, (URL) - 03-09-’11 09:48
Grietje

Wat geweldig. Een warm welkom zal dat worden.

Grietje, (URL) - 08-09-’11 12:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.