DAAR GAAN WE


En zo wandel ik met een schat aan ervaringen en herinneringen van de "zomer" 2011 het nieuwe schooljaar weer binnen. Afgelopen vrijdag heeft de officiële opening plaats gevonden, zodat we op maandag weer echt "los" kunnen gaan. Vorig jaar schenen we een werkdag tekort te komen, waardoor men de vrijdag als openingsdag had aangewezen. Dat was ver van te voren met uitleg aangekondigd. Kennelijk heeft de directie gedacht, dat gaat goed, want dit jaar heeft men zonder enige aanleiding of uitleg hetzelfde concept toegepast. Ach ja, een volgend jaar zal men zich dan wel op het ontstane gewoonterecht gaan beroepen.

Vreemd genoeg voelde ik dit maal geen verzet, want meestal ervaar ik dit soort gang van zaken als een afpikken van dat waar je recht op hebt. Zoals ik al eeerder uitgelegd heb, wordt de in te zetten tijd over 40 weken verdeeld, zodat er naar rato 4 echte vakantieweken overblijven. Dit keer kan ik mij er niet zo druk om maken. Ik heb zin om weer aan de slag te gaan en het was leuk om afgelopen vrijdag alle collega's weer te zien en te spreken. Dat is echt wel eens anders geweest.

Dit brengt mij tot de volgende conclusie: Ik heb het dus kennelijk heel erg naar mijn zin. Dat gevoel wil ik vast houden, ook als dit schooljaar eens een krasje of een andere beschadiging oploopt. Dat is onvermijdelijk want het is en blijft mensenwerk, maar dat maakt het wel boeiend.

hanscke Zondag 04 September 2011 - 1:33 pm | | Standaard

negen reacties

Hanny

Een goed teken wanneer je zin hebt om weer aan de slag te gaan. Vasthouden! Ik wens je een heel goed nieuw schooljaar toe met leuke leerlingen en zonder al te veel rimpels.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 04-09-’11 15:36
Nanos

Nou, dat is wel heel zuinig, twintig vakantiedagen. Dat is het wettelijk minimum. Geen bovenwettelijk dagen wegens leeftijd of diensttijd? Geen ADV?

Nanos, (E-mail ) (URL) - 04-09-’11 17:41
Marjolijn

Goed teken meis..!!
Veel succes morgen en werk met plezier.
Voor nu nog een gezellige avond.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 04-09-’11 18:24
Sjoerd

Hoe langer ik thuis ben hoe minder zin ik in werken krijg… Maar desalniettemin wens ik je veel plezier in het nieuwe schooljaar. Die eerste dag moet dan ook een beetje nieuwjaarsdag zijn…

Sjoerd, (URL) - 04-09-’11 19:21
Annemarie

Fijn dat je er zo zin in hebt. :-)
Hou dat lekker vast en geniet van dit schooljaar!!!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 04-09-’11 19:27
nans

succes en geniet van t nieuwe jaar! en af en toe vooral kijken naar de leuke dingen ;-)
grtz,

nans, (URL) - 04-09-’11 20:14
Rob Alberts

Zoenen, omhelzen en een eenvoudige, voedzame lunch was onze start. Het uitwisselen van een rijtje mededelingen is dan daarna simpel en rustig te verteren.
Succes met je schooljaar!
Vriendelijke en collegiale groet

Rob Alberts, (URL) - 04-09-’11 21:02
SUSKE

goed dat je zin hebt om er weer tegenaan te gaan.
Omgekeerd zou erg zijn.
Alvast veel succes morgen.

SUSKE, (E-mail ) (URL) - 04-09-’11 21:37
Renesmurf

Het went, onrecht ook.

Gelukkig heb je er zin in, dat is een goed teken!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 04-09-’11 23:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.