LEERGELD


Het ene jaar is het andere niet. Soms ben ik er in mijn hoofd heel erg mee bezig, met prinsjesdag, een ander jaar gaat het zo maar aan me voorbij en heb ik er niets mee. Natuurlijk heb ik in de afgelopen dagen het één en ander gehoord over de inhoud van de uitgelekte miljoenennota. Ook ik heb vernomen, dat we er allemaal op achteruit zullen gaan, dus was ik helemaal niet nieuwsgierig naar de troonrede. Nee eerlijk is eerlijk, mijn belangstelling was veel meer gericht op het jaarlijkse schouwspel. Als het even kan wil ik daar wel graag iets van zien.

Dit jaar heb ik het eens groots aangepakt. Dankzij de pas nieuw aangeschafte videorecorder of hoe zo'n ding tegenwoordig ook mag heten, ben ik weer up to date en in staat het hele gebeuren op te nemen om het 's avonds, op een tijdstip dat het mij past, geheel op mijn gemak te kunnen gadeslaan. Ik hoef mij niet meer te behelpen met "uitzending gemist" op het kleine pc schermpje.

Heerlijk, op mijn tijd heb ik de koningin en haar gevolg, eigenlijk is het haar gevolg èn de koningin, want in die volgorde wordt er ingestapt, zien vertrekken. Toen iedereen zich in zijn of haar stoel genesteld had, kon de koningin haar voorleessessie beginnen. Helaas, bij mij is de koningin halverwege in het verhaal blijven steken. De opname houdt op, kort na het noemen van een begrip in een vernieuwende context: bankrente. Het fijne heb ik daar niet helemaal van begrepen. Wat ik wel heb begrepen is, dat het apparaat kennelijk iets anders geprogrammeerd had moeten worden.

Mijn conclusie is, dat ik dit jaar heel veel aan de troonrede zal hebben. Ik heb er van geleerd wat ik fout gedaan heb en daar kan ik in de toekomst mijn voordeel mee doen. Dank u wel majesteit, voor de les. Dank zij uw optreden heb ik voor dit jaar mijn leergeld al betaald.

                                                               klik

hanscke Dinsdag 20 September 2011 - 9:16 pm | | Standaard

zes reacties

Renesmurf

Ik liet hem altijd doorlopen, als ik wat opnam.

Maar de koningin, nee, nooit!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 20-09-’11 23:39
Hanny

Het hele gebeuren is dit jaar aan mij voorbij gegaan, ondanks het feit dat ik toch altijd graag naar de hoedjes kijk. De rest heb ik wel in de krant gelezen. Kommer en kwel. Maar daar laat ik mij niet door beïnvloeden. Hier schijnt de zon altijd!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 21-09-’11 13:31
Marjolijn

De hoedjes waren weer grandioos, de strijd voor de mooiste, ludiekste, lelijkste, grootste wordt ieder jaar groter.
De dames gaan echt in de strijd en waren veelvuldig in beeld.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 21-09-’11 13:42
Annemarie

Ik heb hier niets om op te nemen, uitzendinggemist werkt prima. Heb dan ook een aardig groot scherm. ;-)
Ik heb echt niks meegekregen… ;-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 21-09-’11 18:56
Thérèse

Och, ik heb zo hier en daar een stukje gezien, maar om eerlijk te zien, interesseert het mij weinig. Maar jij hebt er wat van geleerd, mooit toch?

Thérèse, (URL) - 21-09-’11 20:31
Di Mario

Ik heb er helemaal niets van gezien, want ik heb gewoon de hele dag gewerkt.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 22-09-’11 22:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.