EEN NIEUWE MORGEN


Het is half acht. Langzaam word ik wakker. Naast mij hoor ik wat geschuifel in de doos. Hondje Hessel is kennelijk ook al wakker. Ook P. is aan de andere zijde van mij bezig te ontwaken. Zo, het is een rustige nacht geworden. Behoudens één klein nachtelijk sanitair stopje met Hessel in de tuin, hebben we alledrie een heerlijke lange nacht kunnen slapen.

De geluiden in de doos worden heftiger. Hessel probeert of hij niet over de rand heen kan komen. We besluiten om op te gaan staan om aan de dag te kunnen beginnen. We gaan met zijn drieën naar beneden. Nadat Hessel even in de tuin is geweest komt hij de kamer binnen en dan begint het feest.

Helemaal blij dat hij ons herkent, zich de kamer herinnert en zijn speeltjes ziet, wordt de dag ingezet met dartelen en gek doen en de kamer op en neer rennen. Wat een energie komt er los. Mijn flapperende pyamabroek is een grote bron van vermaak, evenals de blote tenen van P. die helemaal het einde lijken te zijn.

Het maakt mij zo intens blij. Een dag te zien beginnen met zoveel zin in leven en met zoveel plezier en vreugd. Dat geeft alleen maar energie. Ook als ik tien minuten later een hondenpoepje in de hoek van de kamer vind.

Als na een half uur de rust weer wat weergekeerd is, wij zitten op ons gemak te ontbijten en Hessel zijn veilige plekje in zijn huis je heeft opgezocht, komt poes luid miauwend binnen. Ze moeten nog wat aan elkaar wennen. Hessel heeft haar gisteren meerdere malen uitgenodigd om samen te gaan spelen, maar Sjimmie heeft ten slotte die invitatie met een tik van haar poot afgeslagen. De boodschap is overgekomen en Hessel lheeft de verdere dag met een boogje om haar heen gelopen.

Deze ochtend komt ze naar ons toe om geaaid te worden. Na haar wat achter de oortjes gekriebeld te hebben zoekt ze een positie in de kamer. Op redelijke afstand van de box gaat ze zitten met haar blik op Hessel gericht. Hessel onderwerpt zich aan haar observerende blik en kijkt haar aan, maar ziet dit verder niet meer als een uitnodiging noch als een bedreiging.  

Met een gevuld buikje en moe van alle nieuwe indrukken gaat hij weer even slapen om straks verder te kunnen gaan met een volgend stukje van de dag.

                                                        klik

hanscke Zondag 02 Oktober 2011 - 11:56 am | | Standaard

tien reacties

Renesmurf

prachtig he, dat nieuwe leven!

Alles nog leren, alles ontdekken, en zoveel levensvreugd en liefde! Daar kan je nog jaren van genieten!

Renesmurf, (URL) - 02-10-’11 14:56
Sjoerd

Toen wij nog een hond en een kat hadden was het altijd gewapende vrede. De hond wilde wel, maar de kat absoluut niet. En de hond liep dan ook diverse keren tegen de lamp. Wel zat de kat op de trap te wachten tot we weer terug kwamen van een ommetje…

Sjoerd, (URL) - 02-10-’11 15:00
Hanny

Heerlijk Hanscke om weer een hond in huis te hebben. Dat wordt de komende tijd veel opvoeden, maar dat is jou wel toevertrouwd. Heel veel plezier met Hessel. Dat hij jouw dag steeds mag kleuren!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 02-10-’11 17:13
nans

Prachtig!!!!

geniet van al die levensvreugde!

grtz,

nans, (URL) - 02-10-’11 18:23
Bertie

Prachtig, ik geniet helemaal mee.
Katten en honden wennen soms aan elkaar maar dan moet de kat jong zijn. Dan wil het nog wel eens lukken.

Bertie, (URL) - 02-10-’11 19:51
Annemarie

Hihi heerlijk wat leven in de tent!
Dat zindelijk dat komt vanzelf wel denk ik dan maar. Je hebt vaak genoeg een hond groot gebracht.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 02-10-’11 21:10
Thérèse

O wat leuk! Ik ben helemaal blij voor je en verheug mij om van alles over Hessel te lezen. Is het nu een reutje of een teefje? Ben ik vergeten waarschijnlijk. En wat een prachtig hondje is het.

Thérèse, (URL) - 03-10-’11 00:20
Marjolijn

Oh, wat leuk..!!
Je nieuwe maatje is gearriveerd. Proficiat hoor.
Heb er maar veel plezier mee, maar dat komt wel goed denk ik zo.
Fijne dag vandaag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 03-10-’11 07:52
SUSKE

een nieuw stukje vreugde in huis.
genieten jullie maar van elkaar.

SUSKE, (E-mail ) (URL) - 04-10-’11 06:44
Wieneke

Oooooh, de pup is er al. Ik dacht dat jullie hem veel later zouden ophalen. Wat een schatje! Je zult je handen er wel aan vol hebben, maar het is absoluut een enige tijd. En het duurt eigenlijk maar zo kort, he?

Wieneke, (URL) - 04-10-’11 10:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.