EEN STEM ZWIJGT


Het is voor mij altijd even slikken als ik verneem dat iemand, die ik een heel klein beetje als "mijn" idool beschouwd heb, is overleden. Meta de Vries was één van de drie vier of vijf? vrouwen die ik in stilte bewonderde. Meta, Anne van Egmond, Tineke de Nooy, Ageeth Scherphuis, Hanneke Groenteman en later Annet van Trigt, zij zouden toen ik jong was, HET grote voorbeeld voor mij hebben kunnen zijn. Maar dan had ik veel moediger moeten zijn dan ik ben geweest.

Niemand heeft er enige weet van, dat radio maken mij fascineerde. Wat had ik graag als radiomaker één of andere functie bij de radio gehad. Het liefst natuurlijk als presentatrice. Maar ik had geen flauw idee hoe ik dat zou kunnen aanpakken. en over praten was al helemaal uit den boze. Ik was veel te bang dat men mij zou uitlachen.

Mijn stem zou vast niet mooi zijn en voor de rest had ik ook niet zo'n hoge pet op van mijzelf. Ik had bij voorbaat al uitgesloten dat zoiets voor mij mogelijk zou zijn Dat heeft mij er ook van weerhouden om dan op mijn eigen kamertje maar wat te oefenen. Bovendien, hoe had ik dat moeten doen? De enige bandrecorder die ik kende was van een juf op school en het was wel heel bijzonder als daar iets van ons leerlingen werd opgenomen.

En nu is Meta er niet meer. Ze is afgelopen donderdag na een kort ziekbed op zeventigjarige overleden. Helaas, haar mooie stem zal ik nooit meer horen, maar vergeten zal ik het niet en dan bedoel ik niet alleen de commercial Weg in eigen Land. Ik heb altijd graag naar haar muziekprogramma's 'Juist op zondag' en "van Meet af aan"geluisterd.  

 

hanscke Zaterdag 08 Oktober 2011 - 2:15 pm | | Standaard

negen reacties

Renesmurf

ja, erg jammer dat ze zo heeft moeten eindigen.

Ik gunde haar wel een mooie oude dag.

Haar stem bleef jong he.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 08-10-’11 19:58
Marjolijn

70 jaar, te jong hé om al te moeten vertrekken.
Ze was voor vele een voorbeeld.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 09-10-’11 07:17
Wieneke

Ze had een prachtige spreekstem, die je uit duizenden herkende. Maar jij hebt een prachtige mandala gemaakt. Daar heb ik nou weer kijk op ;-)

Wieneke, (URL) - 09-10-’11 10:46
Hanny

Heerlijke programma’s maakte ze. Zij kleurde deze helemaal in met haar prachtige stem. Ik vond het een gemis toen ze zomaar uit de ether verdween.
Gelukkig dat niet iedereen dezelfde talenten heeft. Misschien zou Meta jaloers zijn geweest op jouw Mandala.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 09-10-’11 11:20
Sjoerd

Oeps, 70 is niet zo heel ver meer weg. Het was inderdaad best wel een idool in omroepland.

Sjoerd, (URL) - 09-10-’11 12:48
Rob Alberts

Jammer genoeg ben ik steeds minder radio gaan luisteren. Toch noem je een aantal vrouwen op war ik altijd met heel veel plezier naar geluisterd heb.
Goed dat jij stil staat bij Meta met zo’n prachtige mandala.
Vriendelijke groet

Rob Alberts, (URL) - 09-10-’11 14:39
SUSKE

ik ken haar niet maar begrijp wel welk gevoel het overlijdensbericht van zo iemand teweeg brengt.

SUSKE, (E-mail ) (URL) - 09-10-’11 16:34
Bertie

Ja, ik kende haar ook en luisterde graag naar haar.
Mooi logje, dit.
Een ode aan Meta en jouw jeugdideaal tegelijk. Jammer als je zo weinig zelfvertrouwen hebt maar ja, ik zou ook niet het lef hebben gehad om op eigen houtje naar Hilversum te trekken. Daar zat teveel aan vast.

Bertie, (URL) - 09-10-’11 23:16
Nanos

Dat had ik ook zo graag gedaan, radiowerk. En dan nieuws en actualiteiten.

Zeventig jaar is veel te jong om te sterven. Ze had nog zoveel mooie jaren kunnen hebben.

Nanos, (E-mail ) (URL) - 10-10-’11 00:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.