DE TIJD TIKT


[image file="2013-12/selfi612.jpg" align="left" ]] Vandaag ben ik jarig en in de jaren dat ik een weblog bij houd heb ik dat al op vele verschillende manieren kenbaar gemaakt. Dit jaar houd ik het eenvoudig en dat terwijl mijn leven binnenkort een drastische wending zal gaan nemen. Ik heb besloten, dat ik het met mijn 63 levensjaren zoetjesaan tijd geworden vind om van koers te gaan veranderen. Ik acht de tijd rijp om van mijn werk afscheid te gaan nemen.   

Hoewel er juist in de afgelopen tijd de trent is gezet is om niet vóór maar pas nà het bereiken van de 65 jarige leeftijd te stoppen met werken, ga ik hier niet aan meedoen. Heel mij leven ben ik op verschillende manieren trentsetter geweest, dit keer kies ik er voor om mij aan te sluiten bij dat wat tot voor kort nog heel gangbaar was, op tijd gaan genieten van het vrije leven van de pensionada's.

Na enig rekenwerk heb ik gemeend mij dit financieel te kunnen veroorloven, te meer daar wij al vroegtijdig zijn gaan sparen om mogelijke tekorten uit eigen fondsen te kunnen aavullen. En zo zal het gaan geschieden, dat per 31 december mijn dienstverband beëindigd zal gaan worden.

De valpartij van onlangs met als resultaat een scheurtje in een middenvoetsbeentje waardoor mijn linkervoet in het gips moest, heeft deels verhinderd dat ik de laatste weken heel bewust en op gepaste wijze naar het eind kon toeleven. Gelukkig verloopt het herstel van de voet voorspoedig en is er na tweeken een ander soort gips aangebracht waardoor lopen weer enigszins mogelijk is, zodat  ik in deze laatste schoolweek van dit jaar, welke dan ook tevens mijn allerlaatste zal zijn, gewoon naar mijn werk kan gaan.

in de tweede week van januari zal dan in de vorm van een etentje het definitieve afscheid gevierd gaan worden met de collega's , een paar oud collega's en mijn gezin; P, mijn kinderen en kleindochter(s). Daarna is het hoogste tijd om een andere weg in te slaan.

Een paar logjes geleden heb ik al gewag gemaakt van het feit dat ik iets bij de Zonnebloem ga doen. En verder wil ik eerst de tijd gaan nemen voor alle dingen die ik in de afgelopen jaren vaak in een hol erbij moest doen. Tennis, zwemmen, wandelen, bridgen maar ook de clubs zoals Red Hatters en de breiclub. Ik heb er zin in en ondanks dat ik nauwelijks kan geloven dat ik AL 63 ben geworden, het voelt nog bijna als 53, is het wel een feit. Ook voor mij geldt, dat de tijd gewoon doortikt.

                                            klik

hanscke | Zaterdag 14 December 2013 - 11:35 pm