GEZELLIGHEID


Ondanks dat het koud is en nog nog maar steeds geen voorjaar wil worden, leef ik in een flow van gelukkig zijn. En heus, dat komt niet alleen maar door het jonge hondje. Het zal er wel mede toe bijdragen, maar het is zeker niet de enige factor. 

Eindelijk voel ik het weer eens aan den lijve wat het betekent, goed in je vel zitten, in je kracht staan en weet ik veel welke uitdrukkingen er nog meer voor bedacht zijn.

Het is zeer aangenaam om tevreden en met plezier naar bed te gaan, lekker te slapen en vervolgens de volgende morgen vitaal en met de nodige levenslust weer op te staan.

Ik heb heel andere tijden gekend, maar daar wil ik het nu niet over hebben.

Ik voel me als het ware herboren. Wakker geworden in een andere tijd. Ik weet dat ik zo langzamerhand bij de ouderen ga horen, weliswaar eerst nog bij de jonge ouderen, maar toch, bij de zestig plus. En ik begin er aan te wennen en me daar lekker bij te voelen.

Het gaat er op lijken dat ik in mijn beleving samen ga vallen met de kalenderleeftijd. Heel lang heb ik gezegd, dat ik geen verschil had in dertig, veertig of vijftig jaar zijn. Ik kon immers altijd heel veel zo niet alles. Uithoudingsvermogen, passie, doorzetten; grenzen leken er voor mij niet te zijn. Deed zich iets onverwachts voor, dan liep ik toch een stapje harder, was er tegenslag, dan gingen de tande tanden op elkaar om door te gaan, gewoon altijd doorgaan.

Het lijkt wel, alsof ik in de afgelopen maanden, toen ik een flinke stap terug moest doen, als het ware geleerd heb om niet altijd alles meer te hoeven kunnen. En wat ben ik blij dat ik weer zoveel kan.

Dit alles bedacht ik vanmorgen toen ik op weg was om nog een paar boodschapjes te doen meer om bij te dragen aan de gezelligheid van Pasen. Zo had ik in de folder van Appie een aantal spulletjes gezien die mij lekker leken. Niet alles wat ik had willen hebben was er, maar het feit dat ik weer oog krijg voor dit soort dingen, maakt mij blij.

Gezelligheid hebben krijgen en creëren, voor mij zou dat best wel eens een soort drive kunnen zijn voor de komende jaren. En dat de honden daar een onderdeel van zullen zijn, zal u vast niet verbazen. het tafereeltje op de foto hier onder maakt mij heel erg blij.

                                         klik

hanscke | Zaterdag 30 Maart 2013 - 5:38 pm