TOEGESNEDEN EFFECT.


Wat eten betreft, en laten we het dan eerst maar eens bij het brood houden, zij wij niet zo moeilijk, vinden wij, maar we hebben zo hier en daar toch onze wensen. Als we in Frankrijk zijn stellen we het toch wel erg op prijs om iedere morgen met een lekkere croissant en een vers stokbrood te beginnen. Voor tussen de middag is het dan een feestje als we langs een bakkerswinkeltje komen waar we dan opnieuw lekkere verse bolletjes kunnen kopen....

Na drie weken zijn we al dat stokbrood dan ook wel weer zat en dan smaakt het gesneden bruinbrood ook weer heel lekker. Sinds ik niet meer zo goed tegen zaadjes kan, houden we het gewoon bij grof volkoren wat in de winkel afgebakken is.

Dat willen we ook graag zo houden, maar opeens is er een kink in de kabel. De Jumbo heeft een andere broodsnijmachine aangeschaft en deze snijdt de boterhammen een stuk dunner. Woog een boterham, gesneden met de oude machine 36 gram, nu weegt de boterham slechts 28 gram. En het verveldende is, de botehammen zijn nu zo dun waardoor de stukjes brood, omdat ze te dun zijn, steeds omklappen als de boterham bestrooit is met hagelslag. Het eet gewoon niet prettig meer.

Natuurlijk hebben wij er bij de filiaalhouder even over geklaagd en ons is toegezegd, dat als de leverancier van de machine komt, er gevraagd zou worden of dit veranderd kon worden. Nu na zes weken geloof ik er niet meer in dat het ooit weer verander zal worden. het schijnt zelfs een winkelbeleid te zijn om de sneedjes dunner te maken. Men hoopt dat wij dan op den duur een boterham meer zullen gaan eten. En een boterham meer betekent: meer boter en meer beleg, dus meer omzet.  

Ik ben de ergernis voorbij, ik neem maar zoals het is, maar ik ga echt niet meer eten! En zie daar, ik ben al bijna twee kilo afgevallen. Is dat geen mooi bijeffect?

hanscke | Vrijdag 24 Oktober 2014 - 4:06 pm