OUDERWETS


Ik ben al weer even gesetteld in mijn eigenste hoekje, maar op de één of andere manier bleef er maar weinig tijd over om er even neer te strijken. Ook de komende weken zal er niet de mogelijkheid zijn om hier eens lekker uitgebreid plaats te nemen. Ik ga namelijk naar elders, naar Frankrijk, vakantie vieren.

De precieze plaats is nog niet helemaal bekend, maar het zal in de buurt van Brive zijn. Er staan een aantal campings aangekruist en we gaan ter plekke de beslissing nemen waar wij ons bivak zullen opslaan. En of dat voor de gehele vakantie zal zijn of dat we nog verder trekken is ook nog niet bekend. Dit jaar dus geen vastomlijnde plannen.

Deze vakantie zal weer in het teken van het wandelen staan, want de fietsen gaan dit keer niet mee. De jonge Hessel is nu groot genoeg om met ons mee te kunnen doen. Van hem kunnen we weer veel meer vragen dan de laatste jaren van zijn oude 'oom' Sjors. Mijn zere voet en de oude hond waren destijds redenen om de bakens wat te verzetten, maar dit jaar gaan we weer op ouderwets: met de voet.

Ouderwets, dat gevoel krijg ik ook bij de clivia. Een paar jaar geleden heb ik een jonge plant gekregen, niet precies wetend hoe ik hem/haar moest verzorgen. Ik herinnerde mij dat een tante van mij zo'n plant in de voorkamer, ook al zo'n ouderwets woord, had staan. Ze zaten daar nooit en de plant kreeg weinig water. Die truc heb ik ook twee jaar toegepast, alleen stond de plant niet in de kou, wat bij tantelief wel het geval was.

Maar zie daar, mijn geduld is beloond. Hij is gaan bloeien. Alleen wel jammer dat het nu net in een tijd is dat ik er niet dagelijks van genieten kan. Daarom lijkt het mij een goed besluit om met de afbeeldingen van èn mijn nieuwe hoekje èn van de clivia op de site te vertrekken. Mocht ik even onwennig worden, dan kan ik mij tegoed doen aan deze mooie beelden van thuis.

                                              klik

                                               Nooit gedacht en stil gezwegen

                                               lang gewacht en toch gekregen

hanscke Dinsdag 17 Juli 2012 - 9:06 pm | | Standaard

elf reacties

Di Mario

Wat een mooi blompie zeg. Ik denk dat dat weinig water geven mij ook wel ligt.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 17-07-’12 22:51
Hanny

Eerst genieten van de vakantie!
Dan weer heerlijk je eigen hoekje gebruiken om al je vakantieverhalen de wijde wereld in te gooien.
De clivia zal niet meer bloeien. Gelukkig heb je de foto nog.
Ik kreeg ooit in een verleden een stekje van mijn moeder. Dat werd een enorme plant, die ik ‘gewoon’ wat verwaarloosde. Altijd bloeide hij in vakantietijd, zodat onze huisoppassers ervan genoten. Tot hij een keer onder de luis kwam te zitten. Helemaal ontmanteld en 1 gezonde stek geplant. Heeft een drietal jaren staan kwijnen. Dit jaar zit er voor het eerst weer groei in. Hopelijk volgend jaar ook een bloem.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 18-07-’12 00:24
Marjolijn

Lekker genieten hé van een mooie vakantie.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 18-07-’12 01:23
Sjoerd

Alvast een fijne vakantie vanuit een druilerig Limburg. Het is een goed teken dat de clivia bloeit en ook nog volledig. Meestal komt er een stengel met bloemen aan waarbij de stengel achterblijft en de bloemetjes snel verpieteren. Dit ziet er prima uit.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 18-07-’12 07:50
staart

Leuk en veel plezier

staart, (E-mail ) (URL) - 18-07-’12 13:16
Rob Alberts

Fijne vakantie toegewenst!
Regenachtige, bijna vakantiegroet

Rob Alberts, (URL) - 18-07-’12 15:06
plato

Ik zag net de uitzending van de touretappe. Het was daar zo’n 38 graden. Wel een mooi groot verschil met onze temperaturen. Dus ik wens je een warme, ontspannen en gezellige vakantie toe.

plato, (E-mail ) (URL) - 18-07-’12 19:05
Renesmurf

Wat een prachtige bloei! En dan is elk moment genieten.

Timing, ach, je plekje is weer je plekje, en lekker op vakantie gaat altijd voor! Veel genoegen daarbij.

Renesmurf, (URL) - 18-07-’12 22:24
Annemarie

Een hele fijne vakantie toegewenst Hanscke!
Geniet van de tijd in Frankrijk, vele mooie wandelingen toegewenst en tot na je vakantie. :-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 18-07-’12 22:27
Thérèse

Nou, dat klinkt leuk, lekker wandelen met jullie drieën en in Frankrijk. Je eigen plekje wacht wel en de clivia is een heel gemakkelijke plant. Een beetje verwaarlozen en alles gaat prima.
Veel plezier en wandel ze!!!

Thérèse, (URL) - 21-07-’12 17:27
Bertie

Heerlijk, zo’n beetje op de bonnefooi reizen. Geniet er van!
De bloei van een Clivia is schitterend maar daarna weet je niet wat je er mee aanmoet. Als solitair tegen een royale muur met lichte achtergrond is hij wel mooi.

Bertie, (E-mail ) (URL) - 22-07-’12 19:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.