PSORINOVO


Het is weer terug. Net nu ik denk dat alle spanning en sensatie voorbij is, moet ik wel toegeven dat de psoriasis in mijn handen in heel lichte mate weer terug is. Een paar weken geleden dacht ik al een paar schilfertjes te zien, maar ik kon er mijn ogen toen nog voor sluiten. Ik wilde het niet zien. Net zoals ik het in 2002 niet wilde zien. Ik weet nog dat ik met een vriendin in de herfstvakantie een week naar Malta ging en dat ik toen dacht dat het wel over zou zijn als ik terug was.

Het ging pas over toen ik in 2005 in het tijdschrift PLUS een advertentie over SkinSolv balsem las. We vierden ons vijfentwintigjarig jubileum op het eiland La Palmas en ter ere van de veraangenaming had ik voor een ieder een tijdschrift gekocht. Weer thuis gekomen ben ik met spoed naar de drogist gegaan om deze balsem te kopen. Het was niet goedkoop en het moest besteld worden. En zie daar. Na een aantal weken waren mijn handen zo goed als genezen. Ik volstond met dagelijks één maal mijn handen met deze balsem in te wrijven, maar het was ook geen probleem als ik het eens een dagje vergat.

De laatste keer dat ik deze balsem aanschafte, dat was deze zomer, kreeg ik te horen dat dit middel weer uit de handel genomen werd. In de winkel waren nog twee flaconnen. Eén moest ik betalen en de ander mocht ik er gratis bij meenemen. Ik maakte me nog niet echt zorgen voor als ze beide leeg waren, want ik doe wel bijna een jaar met een flacon. En nu helpt het dus opeens niet meer.

Misschien dat ik daarom weer oog heb gekregen voor artikelen over deze kwaal. Er zou nu toch een adekwaat middel tegen de ziekte bestaan. Psorinovo heet het en het zijn tabletten, want in het artikel staat te lezen dat het geslikt wordt. Het schijnt heel vaak goed te werken. Probleem is alleen dat het niet wetenschappelijk is bewezen. Daarom schrijven artsen het niet voor. Natuurartsen schrijven het na een bloedonderzoek wel voor. Belangrijk bestanddeel van Psorinovo is fumaarzuur. Voor wie meer over dit geeesmiddel wil weten moet even op deze site kijken, want er is zelfs een vereniging Psorinovo opgericht. Zelf hoop ik dat ik er met behulp van de SkinSolv weer in slaag om de plekjes terug te dringen. Dertig euro voor een flacon waar ik bijna een jaar mee kan doen is toch aanmerkelijk goedkoper dan een tabletje van 50 cent, waarvan er dan 3 als onderhoudsdosis per dag genomen moeten worden. Dat zou dan toch 30 maal 1,50 en dat is 45 euro per maand gaan kosten. Ik weet wel, ik heb ook jaren gerookt en dat was veel en veel duurder, dus als het moet zal ik het wel gaan doen, maar liever niet.

hanscke Donderdag 09 Oktober 2008 - 9:13 pm | | Actueel

twaalf reacties

Merlijn

Mooi orijsje voor die tabletjes, en dan te bedenken dat fumaarzuur van nature voorkomt in groente en fruit, maar ook bijvoorbeeld in bakpoeder, toegevoegd als E 297 ….

Merlijn, (URL) - 09-10-’08 22:58
Hanny

Wat jammer dat de balsem uit de handel wordt gehaald. Zou er geen vervangend middel voor komen? Want de kosten hiervoor zijn aanmerkelijk lager dan voor de pilletjes. Wie weet wat er in de twee jaar dat je nog kunt smeren gebeurt.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 10-10-’08 00:45
marjolijn

He, jammer dat die balsem nu ineens niet meer werkt.
Hoop dat je een goed alternatief vind.

marjolijn, (URL) - 10-10-’08 05:49
ggk

Jammer dat die balsem uit de handel is. Interessant, ik heb de site aan mijn lief doorgestuurd die ook last van psoriasis heeft. Ben niet zo dol op de medicamenten die de dermatoloog normalitair voorschrijft.

ggk, - 10-10-’08 08:56
mikelodeon

Verdorie wat vervelend. Wel opvallend dat nu je aangeeft alles weer op de rit te hebben, deze oude ‘kwaal’ weer opduikt.
Ik hoop dat je gauw een remedie vindt, sterkte in elk geval.

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 10-10-’08 09:16
madammeke

Als het mijn handen waten ging ik naar een dermatoloog. Die is op de hoogte van de nieuwste middelen. Zo weet je zeker dat het veilig is wat je gebruikt.

madammeke, (URL) - 10-10-’08 09:38
sebbo

Een familid is ook behept met psoriasis. Hij gebruikt Dovobet. Het middel is op recept verkrijgbaar en het helpt hem heel goed.

sebbo, (E-mail ) (URL) - 10-10-’08 19:31
Renesmurf

Ja, nieuwe medicatie moet erg goed werken en ze moeten er alles van weten, ook de bijwerkingen en hoe het is op langer termijn, voor ze het in de handel nemen.

zelf op onderzoek uit gaan, en vinden wat jou het beste past, dat is het beste wat je maar kan doen.

Renesmurf, (URL) - 10-10-’08 23:05
Redstar

Best vreemd dat iets wat ‘waarschijnlijk’ velen helpt, er opeens niet meer is.. mss een dermatoloog raadplegen

Redstar, (E-mail ) (URL) - 11-10-’08 12:14
roosnans

Dat is wel heel jammer, dat een beproefd en geslaagd middel ineens niet meer blijkt te werken! Hoop dat je snel iets anders effectiefs kunt vinden, liefst voor een zacht prijsje natuurlijk! Succes!

roosnans, (E-mail ) (URL) - 11-10-’08 20:55
Geertje

Waardeloos is dat ja.
Ik begrijp niet, dat verzekeringsmaatschappijen dit soort relatief goedkope middelen neit vergoeden, terwijl de reguliere medicijnen, die veel duurder zijn!, neit worden vergoed; als je er toch baat bij hebt?

Zelf zal ik volgend jaar ook tegen iets aan lopen. Ik heb een vorm van epileptie die vrij ongebruikelijk is. Normaal heb ik tussen de 30 en 50 aanvallen epr dag (de nacht niet meegerekend). Dank zij valium (zij het in lage dosering) worden deze werkelijk geminimaliseerd.
Volgend jaar moeten kalmeringsmiddelen zelf worden betaald.

Natuurlijk doe ik dat; want ik kan veel meer dingen weer zelf, en ben veel minder afhankelijk (ook van bijvoorbeeld de kidneren; ook kan ik eindelijk weer dingen met en voor ze doen die ik in geen 15 jaar heb gekund).
Maar soms begrijp ik niet, waarom zo veel dingen worden “afgepakt”, waar men zoveel baat bij heeft.

Geertje, (E-mail ) (URL) - 14-10-’08 20:24
Psoriasispatiënten Nederland

Sinds 9 augustus 2018 is de Vereniging Psorinovo gefuseerd met de PVN en de PFN, wat betekent dat die 3 verenigingen niet meer bestaan en opgegaan zijn in de Psoriasispatiënten Nederland. De nieuwe website is https://psoriasispatientennederland.nl en uiteraard is daar alles over Psorinovo terug te vinden.

Psoriasispatiënten Nederland, (URL) - 09-09-’18 22:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.